lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kirsikkakiisseli


Kirsikat kypsyivät ihan yhtäkkiä, ja niitä on nyt poimittu kilpaa rastaiden kanssa. Suurimman osan kirsikoista keitin punaherukoiden kanssa mehuksi. Niin pääsin kaikkein helpommalla, koska mehua varten kirsikoista ei tarvitse poistaa kiviä. Kivet jäävät mehumaijan siivilään. Kirsikoista teki silti mieli tehdä vähän jotain muutakin. Kiisseliä ei ollut tullut niistä koskaan kokeiltua, joten yhtenä iltana perkasin puoli litraa kirsikoita ja keitin kiisselin. Meillä kasvaa sekä hapan- että makeakirsikoita, ja kiisselin tein hapankirsikoista. Hapankirsikat ovat talouskäytössä parhaita, ja hyvää kiisselistäkin tuli.

Kirsikkakiisseli

5 dl kivettömiä, halkaistuja hapankirsikoita
5 dl vettä
1 dl sokeria
2 - 3 rkl perunajauhoja
tilkka kylmää vettä

Tarjoiluun:
kermavaahtoa

Mittaa kattilaan kirsikat, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä n. 5 min. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja nosta kattila liedeltä. Jaa kirsikkakiisseli annosmaljoihin, anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon kera.

4 kommenttia:

  1. Ihanat, herkät värit! Meidän pihapiirissä hapankirsikat alkavat vasta hiljalleen punertua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyvää tuli kiisselistä. Ihme, kun ei aiemmin ole tullut mieleen tehdä.:) Suomi on pieni maa, mutta silti on paljon alueellisia eroja mm. satojen valmistumisissa. Meillä kirsikat jo loppuikin, mutta muut marjasadot seuraavat heti perässä. Nyt on vadelmien vuoro.:)

      Poista
  2. Kirsikat ovat ihania! Harmittaa, kun meidän pihalle ei oikein mahdu mitään hedelmäpuita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsikat on hyviä. Hapankirsikatkin ovat nimestään huolimatta hyvin mehukkaita ja ihan sopivasti makeita. Mielellään niitäkin napsii suuhun suoraan puusta.:) Ison alan nuo kaikki hedelmäpuut kyllä vievät.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-