sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Helppo mutakakku


Tuoreiden marjojen kanssa teki mieli jotain hyvää leipomusta. Mutakakkua on pitänyt kokeilla jo pitkään tehdä itse, vaikka kaupan pakastealtaastakin löytyy aika hyvää mutakakkua. Nyt koitti kuitenkin vihdoin omatekoisenkin mutakakun aika, ja valitsin googlesta testattavan reseptin. K-Ruoan resepti pääsi testattavakseni, koska minuunhan vetoaa sana helppo. Ja helppohan tämä mutakakku oli tehdä, ja erittäin nopea. Sekoittelin vain kaikki ainekset siihen samaan pieneen kasariin, jossa sulatin taikinaa varten voin. Eli tällä mutakakku-ohjeella säästyy myös hyvin isolta tiskimäärältä. Itse kakku oli suussa sulavaa ja todella hyvää marjojen ja vaniljajäätelön kanssa. Joissakin ohjeissa mutakakku tehdään suklaasta, mutta tässä ohjeessa käytetään kaakaojauhetta. Kaakaojauheen käyttökin on vain plussaa. Kun mutakakkua alkaa tehdä mieli, tähän ohjeeseen löytyy aina ainekset kotoa. Suklaalevyt kun eivät yleensä meillä säästy leipomiseen saakka.


 Helppo mutakakku

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Sulata kasarissa voi miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja sekoita voisulan joukkoon sokeri. Lisää joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita, kunnes taikina on tasaista. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunin alatasolla 200 asteessa 15 - 20 min. Jätä kakku keskeltä hieman taikinamaiseksi. Tarjoa mutakakku haaleana esim. tuoreiden marjojen sekä vaniljajäätelön kanssa.


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulta! Pitääkö voi-sokeri -seoksen antaa jäähtyä kauankin ennen munien lisäämistä? Pelkään tekeväni kokkelia.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää, kiitos.:) Sen aikaa jäähtyi, kun mittasin ja sekoittelin kuivat aineet, eikä tullut kokkelia.:)

      Poista
  2. Tuota mäkin haluan tehdä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blokissa.

    VastaaPoista
  3. Mutakakku on kyllä ihana herkku. Olen tehnyt vain suklaisena versiona, mutta makeannälän yllättäessä, suklaan puuttuessa voisin hyvin kuvitella tekeväni tällaista pelkistettyä versiota kaakaojauheesta.:) Sisuksen pitää mielestäni jäädä kunnolla valuvaksi ja vaniljajäätelö on ihan ehdoton eikä kahvikaan olisi pahitteeksi.;)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-