keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Pienet suolaiset suupalat



Blogiringin ja Happy Joen kampanjassa sain tehtäväkseni valmistaa kesäisiä pieniä suupaloja, jotka sopivat Happy Joe Crispy Pear -siiderin kanssa syötäväksi. Happy Joe Crispy Pear on uutuustuote, joka sopii niin seurustelu- kuin ruokajuomaksikin. Puolikuivassa siiderissä maistuu aito päärynä, ja se on hedelmäisen raikas ja aromikas premium-päärynäsiideri.


Suupaloja lähdin miettimään osaksi tapas-tyyliin. Päärynäsiiderin makupariksi ajattelin sopivan muun muassa makean minipaprikan, chorizomakkaran, cheddarjuuston, ananaksen sekä mansikan. Tein helppoja ja nopeahkoja suupaloja käyttäen jokaisessa vain muutamaa raaka-ainetta.


Avokadolla päällystetyt leivät ovat suurta herkkuani, joten tein paahtoleivästä pieniä leipäsiä, jotka päällystin avokadolla ja mansikoilla. Ihanat minipaprikat täytin mausteisella chorizomakkaralla sekä cheddarjuustolla. Ananaslohkot puolestaan kääräisin broileripekoniin.


Suupaloista tuli maukkaita, ja ulkonäkönsä puolesta kelpaavat juhlapöytiinkin pieneksi suolaiseksi naposteltavaksi. Suupalat ovat myös mainiota piknikruokaa. Joskus kesähelteillä ei tee mieli kunnon ruokaa, mutta pienet suolaiset suupalat kyllä maistuvat. Näillä suupaloilla korvaa silloin vaikka koko aterian. Täytetyt minipaprikat ja broileripekonilla käärityt ananakset sopivat myös grillattavaksi.


Avokado-mansikkaleipäset kannattaa päällystää vasta juuri ennen tarjoilua, jotta leipä säilyttää rapeutensa eikä avokado pääse tummumaan. Täytetyt paprikat ja broileripekonilla käärityt ananakset voi tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi, ja vaikka vain pikaisesti hieman lämmittää esimerkiksi mikrossa ennen tarjolle laittoa.


Siiderit ja suupalat pakattiin mukaan ja nautittiin ulkona jokirannassa. Mikä sen mukavampi tapa viettää kesäpäivää kuin olla hyvän juoman, ruoan ja seuran parissa kauniissa maisemissa.


Mansikka-avokadoleipäset
(10 kpl)

5 paahtoleipäsiivua
2 pientä avokadoa
1 rkl sitruunamehua
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
10 mansikkaa

Ota jokaisesta paahtoleipäsiivusta pienellä pyöreällä muotilla kaksi palaa. Paahda palat paahtimessa tai uunissa rapeahkoiksi. Kuori avokadot ja poista siemenet. Aja avokadot blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahnan joukkoon sitruunamehu. Jaa avokadotahna paahdetuille leipäsille ja ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria. Siivuta mansikat ja koristele leipäset.


Broileripekonilla käärityt ananakset
(16 kpl)

1 prk ananasrenkaita
8 siivua broileripekonia

Lisäksi:
cocktailtikkuja
(rosmariinioksia)

Leikkaa kaikki neljä ananasrengasta neljään osaan. Leikkaa broileripekonisiivut kahtia ja kääri ne ananaslohkojen ympärille. Kiinnitä broileripekoni cocktailtikuilla. Paista ananaksia uunissa 200 asteessa n. 15 - 20 min., kunnes broileripekoni on kypsää ja pinta saanut hieman väriä. Jos haluat suupaloista näyttävämmät, vaihda cocktailtikut rosmariinioksiin tarjolle laitettaessa. Tarjoile suupalat lämpiminä.


Chorizolla ja cheddarilla täytetyt minipaprikat
(24 kpl)

12 kpl makeita minipaprikoita
300 g chorizo raakamakkaraa
2 dl cheddarjuustoraastetta

Päälle:
hienonnettua silolehtipersiljaa

Kuumenna paistinpannu ja tyhjennä chorizomakkaroiden sisältö kuoristaan pannulle. Hienonna makkara puulastalla pieneksi muruksi paistamisen aikana ja paista raakamakkara kypsäksi. Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste. Halkaise minipaprikat kahtia ja poista puolikkaista siemenet. Täytä minipaprikoiden puolikkaat chorizo-cheddartäytteellä ja kypsennä paprikat uunissa 200 asteessa n. 15 min. Ripottele paprikoiden päälle hienonnettua silolehtipersiljaa ja tarjoile suupalat lämpiminä.


Alkoholia koskevat kommentit poistetaan!

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä: Happy Joe

4 kommenttia:

  1. Tää näyttää niin hyvältä ja suhteellisen helpolta,että menee likkojen iltaan kokeiluun. Sulla on kylla kivoja reseptejä.:)

    VastaaPoista
  2. Tää näyttää niin hyvältä ja suhteellisen helpolta,että menee likkojen iltaan kokeiluun. Sulla on kylla kivoja reseptejä.:)

    VastaaPoista
  3. Oijoi. Näyttää ihan superherkulliselta, noita pitää ehdottomasti joskus testata :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja pikku herkkupaloja.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-