perjantai 3. kesäkuuta 2016

Graavatut keltuaiset


Joskus pääsiäisen alla Iltasanomissa oli juttu kananmunan keltuaisten graavamisesta. Useimmille meistähän graavaaminen on tuttua vain kalan yhteydessä, mutta näköjään tuoresuolaus sopii moneen muuhunkin. Graavatut keltuaiset kuulostivat niin jänniltä, ettei niitä voinut jättää kokeilematta. Niinpä graavasin kokeeksi kaksi keltuaista. Muutaman päivän oltuaan suola-sokeriseoksessa, keltuaiset muuttuivat koviksi ja väri syveni hienon oranssiksi. Graavattuja keltuaisia voi raastaa, siivuttaa tai murustella. Ne sopivat juustojen tapaan pastojen, keittojen ja salaattien päälle. Myös wokkiruokiin siivut sopivat. Meillä nämä kaksi koekaniinia syötiin siivuina salaatin päällä. Graavattuna keltuaisten maku syvenee.



Graavatut keltuaiset

kananmunan keltuaisia
suolaa
sokeria

Tee suolausseos, johon tulee puolet suolaa ja puolet sokeria. Halutessasi sekaan voi laittaa myös yrttejä lisää makua antamaan. Levitä osa suolausseoksesta rasian pohjalle. Asettele keltuaiset varovasti seoksen päälle. Keltuaiset eivät saa mennä rikki! Kaada loppu suolausseos varovasti keltuaisten päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Sulje rasia kannella tiiviisti ja anna olla jääkaapissa vähintään neljä päivää. Kaiva keltuaiset varovasti esiin, ja katso ovatko ne jo kiinteitä. Huuhdo keltuaisista ylimääräinen suola ja sokeri. Käytä haluamallasi tavalla.

14 kommenttia:

  1. Vois ollakin melkoinen kokemus habanerosuolan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisikin kokeilla tuolla srirachasuolalla ensi kerralla, kun sitäkin on tehtynä.:)

      Poista
  2. Onpas mielenkiintoinen juttu. Olen niin utelias, että kokeiluun menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli sarjassamme niitä reseptejä, mitä on vain ihan pakko edes kerran elämässä kokeilla.:)

      Poista
  3. Ooh, mielenkiintoista! Mulla on moinen juttu mennyt kokonaan ohi mutta pakkohan tätä on jossain vaiheessa testate :)

    VastaaPoista
  4. Onpas mielenkiintoinen juttu! Poden suurta kammoa raakoja keltuaisia kohtaan, mutta ehkä tämä menisi...

    VastaaPoista
  5. Onpas jännä tapa käsitellä keltuaista:) Voiskin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  6. Me tehtiin niitä joskus köh, useampi vuosi siten ja muistinpa juuri, että ne taitaa olla edelleen siellä suolassa ;) Olen jossain ravintolassa saanut noita raastettuna parsan päällä, mutta tuota voi raastaa kai pastan päälle jne. Jotenkin olen unohtanut koko projektin... ;) Pitäis varmaan kokeilla uudelleen. Hm, kauankohan noi säilyy... ? ;)

    VastaaPoista
  7. Wau! Onpas tosi jänskä ohje. Enpä ole kuullutkaan graavatusta keltuaisesta. Pitää ehkä kokeilla. :)

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoista... ja ehdottomasti kokeiltava :)

    VastaaPoista
  9. Ohoh, tämä lähti välittömästi kokeilulistalle :)

    VastaaPoista
  10. Voimme suositella mekin tätä, erinomaisia erikoisuuksia. Hyvä puheenaihe vieraiden kanssa ruokapöydässä :)
    Meidän juttu samasta aiheesta:

    Kuivatut keltuaiset

    VastaaPoista
  11. Wow, mahtava idea! Kiitos vinkistä, näitä on testattava.

    VastaaPoista
  12. Mastercef australiassa graafattiin kolmessa tunnissa, erään toisen ohjeen mukaan menee 48tuntia..

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-