sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Appelsiinikakku


Leivoin pääsiäisen alla appelsiinikakun, jota oli tarkoitus tarjota pääsiäisenä kahvin kanssa. Toisin kävi. Kakku tuli syötyä kokonaan ennen ensimmäistäkään pääsiäispäivää. Appelsiinin makuista kahvikakkua oli liian vaikea vastustaa. Tämän appelsiinikakun taikina on ihan peruskakkutaikinaa, mutta juju piileekin siinä, että kypsennetty kakku kostutetaan lopuksi sitrusliemellä. Liemen määrä saattaa tuntua runsaalta, mutta tällaisesta taikinasta leivottu kakku on tiivistä. Kun kakun kostuttaa kunnolla, kakusta tulee ihanan mehevä. Kakkuun pitää vain painella reikiä pohjaa myöden tosi huolellisesti, jotta kakku kostuu tasaisesti.

Appelsiinikakku

Taikina:
250 g voita
2 2/3 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 sitruunan mehu
2 pienen appelsiinin mehu
1/2 dl sokeria
(1/2 dl Limoncello -likööriä)

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 160 asteessa n. 1 tunti, tai kunnes tikkuun ei enää kokeiltaessa jää taikinaa. Mittaa kostutusliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kumoa kypsä kakku vuoasta ja laita takaisin vuokaan. Pistele kakkuun tikulla reikiä ja kaada kostutusliemi vähitellen kakun päälle. Kun liemi on imeytynyt kakkuun, kumoa kakku jäähtymään.

2 kommenttia:

  1. Appelsiinikakku muistuttaa hieman Tuon taivaallista.
    Varmasti hyvä kakku.

    VastaaPoista
  2. Tykkään itse appelsiinikakuista. Tätä kyllä teen, kevään juhlaan ♥

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-