keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Piparkakkukaakao


Pakkaset ja lumiset kelit palasivat sopivasti monen talvilomalaisen iloksi. Päivisin onkin nyt ollut hienot ulkoilusäät. Monena päivänä on saanut nauttia pikkupakkasesta ja kauan kadoksissa olleesta auringonpaisteesta. Ulkoilun lomassa tai päätteeksi maistuu varmasti monelle pienelle ja isommallekin talvilomalaiselle kuuma kaakao. Kaakao saa ihanan maun piparkakkumausteesta ja kermavaahto viimeistelee herkkujuoman. Isommat kaakaon juojat voivat vielä halutessaan terästää juomansa tilkalla rommia.

Piparkakkukaakao
(2 annosta)

4 dl täysmaitoa
1 1/2 - 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
1 rkl sokeria
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
kermavaahtoa
jauhettua piparkakkua

Mittaa kattilaan maito ja sekoita muut ainekset joukkoon. Kuumenna ja anna juoman kiehahtaa. Varo polttamasta pohjaan! Kaada kaakao mukeihin ja lusikoi juomien päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle jauhettua piparkakkua ja tarjoile heti

4 kommenttia:

  1. Onpa ihanan näköinen ja talvinen kaakao.:) Kiva kuva ja piparkakku-ukko!

    VastaaPoista
  2. Hei vaan pitkästä aikaa... tällaista voisin minäkin nautiskella joku päivä. Meillä ei olla aikoihin tehty kummenmpia ruokia eikä leivonnaisia.. Tosin lähiviikkoina olen jotain pientä leivoskellut, mutta aika vähälle ovat köökkihommelit jääneet. Nyt jo rupeaa "elämä voittamaan" ja voin itsekkin syödä jo melkeinpä tavallista ruokaa. Ei ole oikein ollut postattavaa viimeisen 5 kk aikana, kun olen ollut ihan vaan viili- ja kaurapuurolinjalla yms mietoa, neutraalia ja helposti sulavaa. Töissä olen ollut jo jonkin aikaa, vaan voimat ovatkin menneet sitten siihen. Aion kyllä näillä näkymillä palailla linjoille jonkin ajan päästä. Tämän päivän ohjelmaan otin kiertelyn teidän muutamien blogeissa jättämässä puumerkkini, jotta hengissä edelleenkin olen. Hyvää jatkoa sinulle ja koko perheellesi. terv. Mimmi M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinusta, Mimmi, pitkästä aikaa! Hienoa, että elämä alkaa voittamaan! Varmasti on postattava vähissä, jos ei paljon mitään pysty syömään. Mutta hienoa, että olet nyt palailemassa takaisin!:) Aika hiljaiseloa on itsekin tullut blogipuolella elettyä. Postaamistahti on hidas, kommentteihin vastaaminen tahtoo jäädä eikä tule muidenkaan blogeissa pahemmin kommentoitua, kun lähinnä kännykällä netissä käyn katselemassa. Nytkin näpyttelen tätä kännykällä ja se on niin hidasta. Mutta kaipa se täälläkin jossain vaiheessa vielä helpottaa ja pääsee koneellekin paremmin. Ja kunhan pääsen unettomuudesta, jaksaa taas kehitellä jotain blogattavaakin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-