torstai 11. helmikuuta 2016

Suklaa-taikapannari


Luin viime viikolla Iltalehdestä taikapannarista eli magic custard cakesta. Kiinnostuin heti pannarista, johon uunissa kypsyessä muodostuu taianomaisesti kolme eri kerrosta. Kokeiltavahan sitä oli itsekin. Lehtijutussa oli vaalea taikapannari, minä lähdin tekemään suklaista versiota. Kun kaadoin taikinan uunivuokaan ja laitoin vuoan uuniin, olin täysin varma, että kolmikerroksisen pannarin sijaan pipariksi meni. Sen verran epämääräiseltä taikina näytti. Mutta ihme ja kumma! Uunissa tapahtui taika, ja kolme kerrosta pannariin syntyi, vaikkakin päällimmäinen kerros jäi aika ohueksi. Ehkä olisi valkuaisvaahto pitänyt sekoitella taikinaan vieläkin varovaisemmin. Mutta pääasia, että kolme kerrosta kuitenkin syntyi. Päällä oleva kerros on kuin sokerikakkupohjaa, pohjakerros taas tiivistä pannaria, ja välissä oleva kerros on vanukasmaista. Suklaa-taikapannari maistuikin ihan suklaavanukkaalle, jota saattoi syödä suoraan kädestä purkista lusikoinnin sijaan. Täysin sopivan kokoista vuokaa minulla ei taikapannarin tekoon ollut, vaan vuoka oli hieman reilumpi. Pannari jäi sen vuoksi hieman matalaksi, mutta ei se haitannut. Suklaa-taikapannari oli hyvää.


Suklaa-taikapannari

4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1/4 tl omenaviinietikkaa
1 3/4 dl hienoa sokeria
1 dl voisulaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl haaleaa kevytmaitoa

Koristeluun:
kaakaojauhetta
marjoja

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin. Vatkaa valkuaiset todella kovaksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon omenaviinietikka. Mittaa keltuaisten joukkoon sokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri-keltuaisvaahtoon voisula. Sekoita hyvin keskenään vehnäjauhot, kaakaojauho sekä vaniljasokeri ja sekoita ruokalusikallinen kerrallaan keltuaisvaahdon joukkoon. Sekoita keltuaisvaahtoon maito ja lisää lopuksi mukaan valkuaisvaahto varovasti käännellen. Valkuaisvaahtoa saa jäädä pieniksi möykyiksi taikinaan. Taikina on hyvin ohutta ja valkuaisvaahto kelluu pinnalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeareunaiseen uunivuokaan (n. 20 x 20 cm) ja paista uunissa 170 asteessa n. 40 min., kunnes pinta on kuiva, ja keskusta lakkaa juuri ja juuri hyllymästä. Jäähdytä pannari huoneenlämmössä hyvin. Leikkaa paloiksi ja siivilöi päälle kaakaojauhetta. Koristele palat lopuksi marjoilla.


5 kommenttia:

  1. Ihania, ihan kuin leivoksia! Pitäis kyllä lasten(kin) takia kokeilla tätä ja suklaaversio olis varmaan parempi ;D

    VastaaPoista
  2. Minäkin luin jostain viime viikolla tästä taikapannarista ja taisipa muutamassa blogissakin tämä tulla vastaan. Aika hauska idea!;) Suklaapannari on kanssa nyt in, joten kiva että lähdit näitä kahta ideaa yhdistämään.:)

    VastaaPoista
  3. Pitääpä kokeilla! Kuulostaa hyvin herkulliselta! Omalla pannariohjeellanikin käy vähän tämän suuntaisesti, mutta siinä on vähän eri aineita.

    VastaaPoista
  4. Tämä näyttää todella herkulliselta pitää kokeilla.Onko vaikea tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tässä omat kommervenkkinsä, mutta kun vain malttaa valkuaiset vaahdottaa kunnolla, pitäisi aika hyvin onnistua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-