torstai 25. helmikuuta 2016

Sriracha-suola


Ulkomaisilla sivustoilla tuli vastaan Sriracha-suola. Koska Sriracha-kastike on yksi chilikastikesuosikkimme, innostuin heti tekemään myös suolaa. Srirachaa ei välttämättä voi ihan kaikkeen laittaa kastikkeen muodossa, joten suolana Srirachasta saa entistä monikäyttöisempää. Miltä kuulostaisi vaikka maustaa lohkoperunat/ranskalaiset Sriracha-suolalla? Tai popcornit? Ripaus Sriracha-suolaa sopii varmasti myös paistetuille kananmunille tai avokadoleiville. Puhumattakaan lihan tai kalan maustamisesta. Sriracha-suolan valmistaminen on helppoa, kunhan muistaa sammuttaa uunin siinä vaiheessa, kun laittaa suolan uunin kuivumaan. Muuten suola kärvähtää muutamassa minuutissa.

Sriracha-suola

1 1/2 dl karkeaa merisuolaa
5 rkl Sriracha-kastiketta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa kulhoon merisuola ja sekoita joukkoon Sriracha-kastike. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Sammuta uuni ja laita pelti uuniin. Anna suolan kuivua uunissa 2 - 3 tuntia. Sekoita suolaa pari kertaa kuivumisen aikana. Kun suola on kuivunut, purkita se puhtaaseen lasipurkkiin. Halutessasi voit jauhaa suolaa hienommaksi käyttötarkoituksen mukaan.

2 kommenttia:

  1. Onpas innovatiivinen resepti! Tykästyin erityisesti tuohon ideaan poppareiden maustamisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolalla ei saa ihan niin paljon Srirachan makua kuin kastikkeella, mutta parempi se lempeämpikin Srirachan maku, kuin ei makua ollenkaan.:) Popcorneja on kiva maustella eri tavoin, niin saa niihinkin vaihtelua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-