sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Naudan palapaisti


Sattuneesta syystä viimeiset puoli vuotta meillä on syöty pääasiassa nopeasti valmistuvia ruokia. Nyt taas talviaikaan pataruokia on ollut usein. Vaikka padat hautuvat uunissa pitkään, niiden esivalmisteluihin ei kuitenkaan useimmiten mene paljoakaan aikaa. Eli pataruoatkin sopivat hyvin tämän hetkiseen elämän tilanteeseemme, kun aktiiviseen ruoanlaittoon ei tarvitse paljon aikaa käyttää. Sillä välin, kun lihapadat muhivat uunissa, ehtii tehdä jo kaikenlaista. Voi käydä vaikka ulkona vaunulenkillä, ja takaisin tullessa ruoka alkaakin olla valmista. Nyt olemme päässeet naudan lihan makuun, ja talven aikana on tullut tehtyä naudan palapaistia useammankin kerran.

Naudan palapaisti

n. 800 g naudan palapaistia
2 rkl ruokaöljyä
1 - 2 sipulia
2 - 3 valkosipulin kynttä
2 - 3 porkkanaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl tomaattipyreetä
vettä
1 - 2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl kuohukermaa

Ota liha huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen valmistamista. Kuumenna pannulla öljy, ja ruskista lihapalat pienissä erissä. Siirrä ruskistetut lihat uunipataan. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet, ja lisää pataan. Kuori ja paloittele porkkanat pataan. Sekoita vehnäjauhot lihoihin ja juureksiin. Lisää pataan tomaattipyree ja kaada päälle pannun huuhdelientä niin, että ainekset juuri peittyvät. Mausta pata laakerinlehdillä, suolalla ja mustapippurilla. Peitä pata kannella ja hauduta uunissa 150 asteessa vähintään n. 2 tuntia. Ota pata uunista ja sekoita joukkoon kuohukerma. Laita pata vielä hetkeksi uuniin, kunnes kermakin kuumenee. Tarjoa esim. perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-