lauantai 6. helmikuuta 2016

Kermatäytekakku


Täytin tammikuun lopussa taas vuosia, mutta tänä vuonna syntymäpäivää ei sen kummemmin juhlittu. Mitäpä sitä joka vuosi, kun viime vuonna tuli täyteen pyöreitä vuosia, ja nyt oli pelkkä välivuosi. Täytekakun leivoin sitten kuitenkin omaksi iloksi. Täytteeksi tein raikkaan mustikkamoussen ja kakun kuorrutin kermavaahdolla. Koristeet tein marsipaanista. Rohkenin jopa kokeilla uutta pursotustyyliä, kun olen täysin jämähtänyt yhteen ja samaan tyllaan ja pursotustyyliin. Lopputulos olisi voinut vähän siistimpikin olla, mutta tuo reunapursotus oli aika hidastekoinen. Jouduin lisäämään liikaa vauhtia, koska vieressä alettiin sen verran kovin vaatimaan jo iltapuuroa.


Kermatäytekakku

Pohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Kostutukseen:
1 1/2 - 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
3 dl pakastemustikoita
tomusokeria maun mukaan
1/2 dl mustikoiden sulamismehua tai sitruunamehua
4 liivatelehteä

Päälle ja reunoille:
2 prk Flora Vispiä
tomusokeria maun mukaan

Koristeeksi:
marsipaanikoristeita

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja jauhota se vehnäjauhoilla. Sekoita keskenään kakkupohjan kuivat aineet. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasoa hieman alempana n. 35 - 40 min. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti sekä mustikat. Makeuta tomusokerilla oman maun mukaan. Kuumenna mustikka- tai sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota mehuun liivatteet yksitellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden ainesten joukkoon. Kasaa kakku irtopohjavuokaan. Laita yksi kostutettu kakkupohja vuoan pohjalle. Kaada päälle puolet täytteestä ja laita päälle toinen kostutettu kakkupohja. Kaada loput täytteestä vuokaan, ja laita viimeinen kostutettu kakkupohja päällimmäiseksi ja peitä vuoka tuorekelmulla. Anna kakun hyytyä ja tekeentyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta oman maun mukaan. Levitä ja pursota kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku marsipaanikoristeilla.


6 kommenttia:

  1. Iloista (myöhästynyttä) synttäriä! Puuro ja täytekakku, aivan pistämätön makuyhdistelmä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Puurot ja täytekakut molemmat hyviä.:)

      Poista
  2. Hyvää syntymäpäivää näin jälkikäteen :) Houkuttelevan näköinen kakku :p

    VastaaPoista
  3. Sylin täydeltä onnea! Kyllä syntymäpäiviään saa juhlistaa vaikka pyöreitä ei täyttelekään. <3
    Kaunis kakku, itse en ole vielä saanut tilaisuutta tälläistä kermapursotusta kokeilla, näyttää vaikealta. Minä ja kerma ei olla vielkään kavereita :D

    VastaaPoista
  4. Ei tuosta kakusta kyllä kiire näy, päinvastoin! Olet tehnyt taas tosi kauniin kakun olosuhteista huolimatta. Kauniit koristeet ja pursotukset!:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-