keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Wilhelmiinat


Tulevaksi jouluksi ei ole tullut tänä vuonna tehtyä oikein mitään uutta, vaan tutuilla ja turvallisilla resepteillä mennään. Vanhat joulureseptit löytyvät jo blogista, joten en tietenkään ala niitä uudelleen postaamaan. Osa jouluvalmisteluista jäi vähän viime tippaan, koska ensin valmistelin nimiäisiä. Nimiäisjuhlaa vietettiin vihdoin viime lauantaina neidinkin täyttäessä jo 4 kuukautta. Nimiäisiin ja jouluksi leivoin muun muassa näitä iki-ihania Wilhelmiinoja. Toisin kuin esimerkiksi jo hieman aiemmin juhliin leipomani lusikkaleivät, Wilhelmiinat valmistuvatkin todella nopeasti ja helposti. Siitä huolimatta Wilhelmiinat ovat pikkuleipiä herkullisimmasta päästä. Nimiäisjuhlista sitten myöhemmin lisää, kunhan pääsen joskus taas koneelle. Meillä ei paljon päiväunia harrasteta, joten bloggausaikaa olisi parhaiten näin yöaikaan, mutta ei sitä silloin useimmiten enää itsekään jaksa, vaan sänky kutsuu enemmän.

Wilhelmiinat

200 g voita
2 1/4 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
2 rkl tummaa siirappia
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen, siirappi sekä keskenään sekoitetut vaniljasokeri, vehnäjauho ja ruokasooda. Muotoile taikinasta neljä uunipellin mittaista tankoa. Nosta tangot kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle, jotta tankojen väliin jää reilusti leviämisvaraa. Paista tangot uunin keskitasolla 175 asteessa n. 15 min. Leikkaa tangot heti viipaleiksi ja anna sitten jäähtyä.

5 kommenttia:

  1. Ovat todella herkullisia. Tein niitä myös, mutta eivät ole kyllä noin nättejä kun sulla! Hyvää Joulua ja nimiäisjuhlaa!

    VastaaPoista
  2. Wilhelmiinat ovat suurta herkkuani, gluteenittomina. Ihanaa joulua!

    VastaaPoista
  3. Wilhelmiinat ovat niin herkkua:) oikein hyvää joulua teille!

    VastaaPoista
  4. Wilhelmiinat on meillä tosi tykätty klassikko.:) Nuo nimiäisten mokkakakut kuulostavat myös sen verran ihanilta (kahvikissa kun olen), joten pakko ottaa sekin ohje talteen tulevia juhlia ajatellen.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-