perjantai 18. joulukuuta 2015

Pekoni-pekaanikeksit


Kun löysin tämän keksireseptin HK:n sivuilta, tiesin heti, että näitä on kokeiltava. Tuleehan näihin pekonia, eikä Aura-juustokaan pahaksi ole. Tällaiset suolaiset keksit sopivat nyt joulun alla ja jouluna tarjottavaksi vaikka glöginkin kanssa. Keksit kannattaa säilyttää jääkaapissa ja tarjota jääkaappikylminä. Silloin koostumus on mielestäni parhaimmillaan. Huoneenlämpöisinä keksit ovat liian murenevia.

Pekoni-pekaanikeksit

1 pkt (170 g) pekonia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120 g suolatonta voita
2 rkl Aura-murua
2 tl fariinisokeria
1/2 tl sinappijauhetta
2 rkl kylmää vettä
50 g pekaanipähkinöitä rouhittuna

Suikaloi pekoni ja paista se pannulla rapeaksi. Nosta pekonit talouspaperin päälle jäähtymään. Nypi vehnäjauhot ja voi kulhossa seokseksi ja lisää seokseen muut ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta. Sekoita taikinaksi ja pyörittele taikinasta pieniä palloja. Pyörittele pallot pähkinärouheessa ja litistä niitä hieman. Paista keksit uunipellillä 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti ja nimenomaan hyvällä tavalla!:D Näitä tekisi kyllä mieli kokeilla joulun glögi-iltaan juustojen kaveriksi.

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Ihanalta kuulostaa! Tällaiset pienet suolapalat kelpaisi kyllä nyt paremmin kuin hyvin.

    VastaaPoista
  3. Ihanaa Joulun aikaa teille,koko perheelle ❤

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-