keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Mustikka-muscovadopavlova


Dansukker hakee vuoden makeinta herkkua Ruoka.fi -sivustolla. Vuoden makein herkku -reseptikisassa sai kehitellä leivonnaisia, jälkiruokia, pääruokia tai ihan mitä vaan, kunhan reseptissä käytti Dansukkerin tummia sokereita tai siirappeja. Minulle se makein herkku on aina marenki, joten leivoin pavlovan käyttämällä marenkiin tummaa muscovado ruokosokeria. Muscovadolla on lakritsimainen aromi, ja se antoikin pavlovalle ihan uutta makua, ja samalla normaalia tummemman värin. Raikkaaseen täytteeseen käytin kermavaahdon lisäksi myös turkkilaista jogurttia, sekä mustikoita, jotka antoivat upean värin. Vuoden makeinta herkkua voi äänestää Ruoka.fi -sivustolla 20.12.2015 saakka. Äänestäjien kesken arvotaan Kitchen Aid -tehosekoitin.


Mustikka-muscovadopavlova

Pohja:
5 kananmunan valkuaista
175 g Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl omenaviinietikkaa

Täyte:
2 1/2 dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
4 dl mustikoita
tomusokeria oman maun mukaan

Lisäksi:
mustikoita tai pensasmustikoita
1 - 2 rkl mantelilastuja

Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon ruokosokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Marenki alkaa olla valmista, kun se saa kiiltoa ja pysyy kulhossa ylösalaisin käännettäessä. Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelysjauhot, vaniljasokeri ja omenaviinietikka. Levitä marenki uunipellille leivinpaperin päälle ympyräksi. Jätä reunat korkeammalle kuin keskusta. Paista uunissa 110 asteessa n. 2 tuntia, kunnes marenkipohjan pinta on kovaa. Sisus saa pavlovassa jäädä pehmeäksi ja hieman venyväksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti sekä mustikat. Makeuta oman maun mukaan tomusokerilla. Levitä täyte marenkipohjalle. Paahda mantelilastut kevyesti kuivalla pannulla. Koristele pavlova mustikoilla ja paahdetuilla mantelilastuilla.


Tumma Muscovado ruokosokeri saatu Dansukkerilta kilpailureseptin kehittelyä varten.

http://ruoka.fi/dansukker/aanesta

3 kommenttia:

  1. Olen kanssasi samoilla linjoilla, marenki tosiaan on sellainen makeista makein herkku. Näyttävän näköinen, tämähän sopisi täydellisesti ensi viikonloppuna vietettävään Itsenäisyyspäivään jo väriensäkin puolesta.:)

    VastaaPoista
  2. Oi! Ihanan oloinen resepti. Kivan "kepeähkö" olisi vaikka joulupöydän herkuksi.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-