perjantai 20. marraskuuta 2015

Paahdetut paprikat


Mies hoitaa meillä tätä nykyä kokonaan ruokaostokset, koska vielä emme ole viitsineet vauvaa kauppoihin viedä. Ostoslistasta huolimatta kauppakassi sisältää sitten usein myös paljon muutakin, ja joitain ruokatarvikkeita alkaa kotona olla melkein enemmän kuin kaupan hyllyllä. Jääkaapin vihanneslaatikko oli jo täynnä paprikoita, mutta en jaksanut tehdä täytettyjä paprikoita, vaikka niistä kovin pidämmekin. Paahdetut paprikat ovat myös ihania, joten laitoin paprikat uuniin paahtumaan. Paahdetuista paprikoista lähtee kuori hyvin pois ja sen jälkeen paprikasiivut saavat maustua marinadissa. Paahdetut ja marinoidut paprikat söimme itse leivotun patongin ja vuohenjuuston kanssa.

Paahdetut paprikat

3 punaista paprikaa
3 keltaista paprikaa
oliiviöljyä
suolaa

Marinadi:
1 valkosipulin kynsi
2 rkl kapriksia
2 rkl oliiviöljyä
1/4 dl sherryviinietikkaa
1 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
1 - 2 rkl hienonnettua persiljaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat, ja laita paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele paprikat oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Paahda paprikoita uunissa 225 asteessa 45 - 60 min., kunnes paprikoiden pinta alkaa mustua. Nostele paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota jäähtyneistä paprikoista kuoret ja leikkaa sopiviksi siivuiksi. Kuori valkosipulin kynsi ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Sekoita joukkoon kaprikset, oliiviöljy, sherryviinietikka, raakaruokosokeri, persilja, suola sekä mustapippuri. Sekoita marinadi paprikasiivujen joukkoon ja anna maustua mielellään seuraavaan päivään.

5 kommenttia:

  1. Huomasin muuten että laitat kapriksia... Mulla on sellainen muistikuva jotta olisi pahan makuista? Mille se maistuu? EN tosiaankaan OLE MAISTANUT 10 vuoteen..mutta niin mä muistelisin :) Liekkö silloin ollut koko ruoka pahaa? No, kokeilen tuota alla olevaa broikkureseptiä..

    Muksaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kapriksien kanssa on varmaan vähän sama asia kuin oliivienkin kanssa, joko tykkää tai sitten ei. Itse pidän molemmista. Kapriksiin antaa paljon makua myös se liemi, missä ne ovat. Ehkä se liemi enemmänkin on ollut se tekijä, ettei kaprikset oikein maistu. Aina kannattaa kokeilla, kun makukin saattaa aikaa myöden muuttua. Miehenkin olen saanut meillä syömään kapriksia, oliiveja ym., vaikka ennen inhosi. Näistä paprikoista voi kaprikset jättää poiskin, mutta piccatassa ne ovat aika oleellinen aines.:)

      Poista
  2. Oijoi kun mulla ois muuten kaikki ainekset just tossa, mutta SHERRYviinietikka.. Onko kokonaisuuden kannalta kuinka ratkaiseva? Tavan etikka? Omenaviinietikka? Help? Susanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi käyttää muutakin viinietikkaa. Tavallista väkiviinaetikkaa en suosittele, koska se on sitten jo sen verran tujua. Omenaviinietikka taitaa olla pikkaisen makeampaa kuin sherry, mutta en usko haittaavan. Paprikoille pieni makeus tekee ihan hyvää.:)

      Poista
  3. Paahdetut paprikat ovat suurta herkkuani:) Kaunis kuva:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-