sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Isänpäivän tiramisu


En olisi vuosi sitten uskonut, että seuraavana vuonna mekin pääsemme vihdoin viettämään isänpäivää. Onneksi ihmeitäkin tapahtuu, ja mieheni sai ensimmäisen isänpäivänsä. Paha vain, että isänpäivä on töiden kannalta vuoden kiireisimpään aikaan. Ei tänään paljon juhlittu, koska takana oli raskas työviikko. Kaksi aamuvuoroa ylitöineen, siihen perään kaksi 16 tunnin työvuoroa eli ilta- ja yövuorot yhteen putkeen, sitten vielä viime yönä yövuoro, ja vielä tänäänkin piti lähteä yöksi töihin ennen seuraavia mahdollisia vapaita. Ja, kun kotona vielä kahden ja puolen kuukauden ikäinen vauva pitää huolen siitä, ettei unet ole aina niitä parhaimpia, niin tämä päivä meni tuoreelta isältä pääasiassa huilatessa, jotta jaksaisi vielä yhden yön töitä painaa. Koska lokakuussa kakuteltiin kahdesti, sekä hääpäivänämme että mieheni syntymäpäivänä, en isänpäiväksi jaksanut enää täytekakkua leipoa. Sen sijaan tein helpon ja nopean tiramisun, joka sekin juhlisti tarpeeksi herkullisesti tätä kauan odotettua juhlapäivää.


Tiramisu

200 g Savoiardi -keksejä
2 1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 dl amarettolikööriä
250 g Mascarponea
2 1/2 dl vispikermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria

Päälle:
kaakaojauhetta

Keitä vahvaa kahvia, ja anna sen jäähtyä. Sekoita kahvin joukkoon likööri ja kasta Savoiardi -keksit siinä nopeasti. Lado keksit tarjoiluastiaan sokeripinta ylöspäin. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Mascarpone. Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto kerma-mascarponeseokseen. Levitä vaahto astiaan keksien päälle. Voit halutessasi tehdä yhden kerroksen tai sitten latoa keksejä kahteen kerrokseen. Siivilöi tiramisun päälle lopuksi reilusti kaakaojauhetta.


10 kommenttia:

  1. Onnea tuoreelle isälle näin odotettuna ensimmäisenä isänpäivänä!:) Tiramisu on oikein juhlavaa ja kaiken lisäksi aivan ihanaa.;) Ei täytekakkujakaan aina viitsi tehdä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Heidi!:) Hyvin sopii tiramisu juhlaankin, vaikkei se välttämättä ole ulkomuodoltaan juhlavimmasta päästä. Tosi hyvää oli. Tuohon vaahtotäytteeseen tuli tosi hyvä koostumus.:)

      Poista
  2. Eka isänpäivä taitaa mennä aina hieman "sumussa", kuten äitienpäiväkin! Tiramisu on on ihana jälkkäri. Liian harvoin tulee tehtyä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne taitavat mennä.:D Tosiaankin liian harvoin tiramisua tulee tehtyä, vaikka se onkin niin ihanaa, ja helppo tehdä vaikka annosmaljoihin.:)

      Poista
  3. Tulen vieläkin niin iloiseksi lukiessani näitä sun postauksia!! Olette kyllä onnekaita ♥ Ja ihanaa isänpäivää, näin vähän myöhässä!!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanne!:) Onnekkaiksi tunnemmekin nyt itsemme, kun ei tätä olisi enää uskonut koskaan tapahtuvan. Aika uskomattomalta tuntuu vieläkin, että vihdoin tämä on totta. Toivottavasti tämä antaa toivoa myös muille saman asian kanssa kärsiville.

      Poista
  4. Ihanaa kun vihdoin saatte näistä juhlapäivistä nauttia pienokaisen kera. <3
    Tiramisu on aivan ihanaa mutta totta, aivan liian harvoin tulee tehtyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihdoin!<3 Nämä ovat aina olleet vähän ne juhlapäivät ikävimmästä päästä, kun joka puolella hehkutetaan isiä ja äitejä... Nyt vain tekemään tiramisua vähän useammin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-