keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Banaanipannukakut & mansikkasose


Olen nyt yrittänyt käyttää pakastimesta marjoja useamman kerran viikossa. Muina vuosina marjoja on tullut käytettyä hieman säälien, koska niiden poimiminen on usein aika kovan työn takana. Sääliminen ei kuitenkaan ole kannattanut, vaan keväällä on sitten ollut kova kiire saada pakastin tyhjäksi uutta satoa varten. Mansikoista valmistin pari päivää sitten sosetta. Saadakseni soseeseen paksumman koostumuksen, lisäsin joukkoon chian siemeniä. Eilen paistoin banaanipannukakkuja soseen seuraksi. Näin valmistettu mansikkasose oli paljon raikkaampaa kuin sokerin kanssa keitetty mansikkahillo. Terveellisempääkin, kun makeutukseksi riittää pieni tilkka jotain makeutusainetta. Banaanipannukakuille lorautettiin kuitenkin vielä vähän siirappia mansikkasoseen lisäksi, joten se siitä terveellisyydestä... Banaanipannukakut paistoin Tefal Snack Colletionin pancakes-levyillä, mutta pannukakut voi tietenkin paistaa myös pannulla.

Banaanipannukakut & mansikkasose

Banaanipannukakut:
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 1/2 dl maitoa
30 g voita
1 banaani

Paistamiseen:
voita

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vispaa joukkoon kananmunat sekä vähittelen maito tasaiseksi taikinaksi. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi. Kuori banaani ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna pannulla voita ja kaada taikinaa pannulle. Lisää pannukakkuihin muutama banaaniviipale ja paista molemmin puolin, kunnes pannukakut ovat kypsiä ja saaneet väriä.

Mansikkasose:
n. 1 l pakastemansikoita
3 rkl chian siemeniä
oman maun mukaan esim. sokeria, hunajaa, steviaa jne.

Sulata mansikat. Jos käytät ulkomaisia pakastemansikoita, kuumenna ne ensin ja jäähdytä. Mittaa mansikat ja chian siemenet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon haluamaasi makeutusainetta oman maun mukaan.

1 kommentti:

  1. Ihanan aurinkoinen annos. Tällaisia aamiaisia olisikin kaivattu nyt, kun on ollut niin harmaita ja pimeitä päiviä!:) Banaani ja mansikka sopii hyvin yhteen.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-