keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Sitruunainen mansikkahillo


Koska pakastin on jo täynnä mansikoita, ja mansikkaisilla leipomuksillakin on herkuteltu runsaasti, oli aika keitellä kesän sadosta vähän hilloakin. Ihan perusmansikkahillokin pelkästään mansikoista ja sokerista keitettynä on hyvää, mutta hilloja on aina kiva maustaakin jollain. Tähän mansikkahilloerään laitoin sitruunamehua ja sitruunan raastettua kuorta. Sitruuna antaa makealle mansikkahillolle ihanan raikkaan aromin. Varsinkin lettuhillona itse keitetty mansikkahillo on ihan parasta.

Sitruunainen mansikkahillo

2 l mansikoita
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
500 g hillosokeria

Paloittele peratut mansikat kattilaan, raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja puserra joukkoon sitruunan mehu. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hillosokeri. Kiehauta hitaasti ja keitä hilloa 15 - 20 minuuttia. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Anna hillon jäähtyä n. 30 minuuttia välillä sekoittaen. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, ja säilytä viileässä.


6 kommenttia:

  1. Nam, aina on hyvää omatekoinen hillo.

    VastaaPoista
  2. Rrrrrakastan sitruunan makua, joten tämä hillo uppoaisia... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna on ihana piristys niin makeassa kuin suolaisessakin. Hillollekin antaa kivan sävyn.:)

      Poista
  3. Ihanan näköistä hilloa ja lettujen kanssa kaikkein parasta. Hilloja on tosiaan kiva maustaakin ja sitruuna onkin vaniljan rinnalla yksi suosikeistani mansikkahillon maustajana.:) Myös appelsiinia olen käyttänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ihan pelkän perushillon rinnalle on kiva tehdä aina jotain maustetumpiakin. Appelsiini on myös sitruunan ohella tosi hyvä maun antaja.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-