sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Mansikkatorttu


Mansikkaiset minipavlovat hupenivat nopeasti loppuun, mutta mansikoita ja vispikermaa vielä riitti. Pitihän sitä sitten leipoa vielä vähän lisää jotain hyvää. Torttupohja valmistuu tosi nopeasti, joten leivoin sellaisen vielä eilen illalla. Pohjataikinan maustoin sitruunan kuoriraasteella, ja valmiin torttupohjan kostutin sitruunamehulla. Päälle reilusti kermavaahtoa sekä tuoreita mansikoita, koristeeksi ja lisämakua antamaan vielä vähän sitruunan kuoriraastetta. Tänäänkin on kelvannut kahvitella.


Mansikkatorttu

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori

Vuokaan:
voita
korppujauhoja

Kostutus:
1/2 dl sitruunan mehua
1/4 dl vettä
1/2 rkl sokeria

Päälle:
2 1/2 dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria
tuoreita mansikoita
sitruunan kuoriraastetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää sitruunan kuoriraaste ja sekoita taikina varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttuvuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 13 - 15 min., kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä ja kumoa pohja vuoasta. Sekoita keskenään sitruunan mehu, vesi ja sokeri. Kostuta torttupohja. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta oman maun mukaan tomusokerilla. Päällystä torttupohja kermavaahdolla ja koristele tuoreilla mansikoilla sekä sitruunan kuoriraasteella.


8 kommenttia:

  1. Aivan parasta kesäherkkua! <3 Kivaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen kakku,arvaa tekeekö mieli;D

    VastaaPoista
  3. Ihan paras paikka mansikoille! Oikea kesäherkku :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkua tai vaniljajäätelöä, niin silloin mansikat on ihan parasta.:)

      Poista
  4. Hyvin nopeasti tällaisen torttupohjan tekee itsekin, ja on taatusti parempaa kuin kaupan. Kokemusta on... Tänä kesänä sorruimme ostamaan ensimmäisen ja viimeisen kerran valmiin torttupohjan. Leipomiselle ei ole ollut oikein aikaa ja mansikkatorttua teki mieli. Ensi kerralla jää kyllä tekemättä, jos ei itse jaksa pohjaa tehdä.:D Ihan hirveää sahajauhoa ja E-koodeja... Sinun torttusi sen sijaan näyttää oikein ihanan makoisalta, ja mitä parhaimmista raaka-aineista tehdyltä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi nopea on torttupohja valmistaa, ja tällainen ohut pohja jäähtyykin nopeaan täytettäväksi. Maku on ihan eri luokkaa kuin kaupan iäisyyden säilyvässä valmispohjassa, joka on täynnä kaikkia säilytysaineita.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-