sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Ratatouille grillissä


Ratatouille on kuulunut jo vuosikymmeniä lempiruokiini. Varsinkin kasvissyöjäaikoinani ratatouillea tuli tehtyä todella usein. Koska kesäaikaan ruoka valmistuu meillä useimmiten grillissä, kokeilin nyt millaista ratatouillesta tulee grillattuna. Kasvikset laitoin grilliin reiluina lohkoina ja siivuina, jotta niiden kääntely olisi helpompaa, eivätkä pääsisi tipahtelemaan grilliritilän raoista. Kypsät kasvikset pilkoin sitten hieman pienemmiksi tarjoiluastiaan ja lopuksi sekoittelin mausteliemen joukkoon. Hyvää ratatouillesta tuli grillissäkin valmistettuna, koska grilli paahtaa kasvisten omat maut hyvin esiin. Ja grillissä kasvikset kypsyvätkin tosi nopeasti. Suurin työ oli melkein vain kasvisten esivalmisteluissa. Ratatouille on maukas ja värikäs lisuke grillatulle lihalle ja kalalle.

Ratatouille grillissä

1 munakoiso
2 pientä kesäkurpitsaa
2 keltaista paprikaa
2 punasipulia
500 g isoja kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
4 - 5 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Mausteliemi:
1 sitruunan mehu
2 - 3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl raakaruokosokeria
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia
tuoretta silolehtipersiljaa

Paloittele pestyt kesäkurpitsat ja munakoiso n. puolen sentin levyisiksi siivuiksi. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa 4 - 6 osaan. Kuori punasipulit ja leikkaa n. puolen sentin levyisiksi renkaiksi. Puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa chili pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet. Levitä kasvikset vaikka uunipellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuori valkosipulin kynnet ja laita ne folion sisälle. Tee mausteliemi valmiiksi. Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, suola, sokeri, mustapippuri, ja lisää joukkoon maun mukaan tuoretta timjamia sekä hienonnettua silolehtipersiljaa. Grillaa kasvikset kypsäksi molemmin puolin, ja kypsennä valkosipulin kynnet folionyytissä vaikka yläritilällä. Paloittele valmiit kasvikset hieman pienemmiksi paloiksi tarjoiluastiaan. Hienonna grillatut chilin puolikkaat joukkoon. Hienonna kypsät valkosipulin kynnet vaikka haarukalla ja sekoita mausteliemen joukkoon. Kaada mausteliemi tarjoiluastiaan kasvisten joukkoon ja sekoita ainekset keskenään.

4 kommenttia:

  1. Ratatouille ja kaikenlaiset kasvikset ovat niin hyviä noin tehtynä ,nam:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasviksia meillä meneekin kaikkein eniten aina grilliin. Hyviä ovat.:)

      Poista
  2. Kasviksia meilläkin tykätään aina grillata. Paprikat ja kesäkurpitsat ovat omat suosikkini.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu. Kasviksia menee grilliin aina. Paprikat ovat ihan parasta.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-