maanantai 25. toukokuuta 2015

Kurkkusandwichit


Pääsin mukaan Kauppapuutarhaliiton kampanjaan, joka toteutetaan yhteistyönä Blogiringin kanssa. Kampanja on kestänyt jo jokusen viikon, ja jatkuu vielä pitkälle kesään. Monenlaisia vihannesreseptejä on siis tiedossa viikoittain eri blogien toimesta. Kannattaa seurata kampanjaa ja katsoa millaisia ideoita eri vihanneksille löytyy.


Omaksi kampanjavihanneksekseni sain kurkun. Ja sehän sopii hyvin. Kurkkua meillä kuluu aika paljon, ja kulutus on vain kevään mittaan kasvanut, koska nyt jopa koiramme on hullaantunut kurkkuun. Makupalaksi sille kelpaa hyvin kurkun siivu, ja se odottelee vieressä aina omaa osuuttaan, jos leivän päällä sattuu olemaan kurkkua. Hyväähän kurkku onkin, ja kevyttä sekä terveellistä. Ostamalla sirkkalehtimerkittyjä vihanneksia, taataan myös se, että tuote on sataprosenttisesti Suomessa viljelty. Näin tuetaan samalla myös kotimaista työllisyyttä ja hyvinvointia.


Kurkku on hyvää ihan sellaisenaan, tai vaikka salaatissa ja leivän päällä. Kampanjaa varten tein raikkaita kerrosleipiä, jotka sopivat esimerkiksi välipalaksi, piknikille, ja mikä ettei myös kevään juhliinkin. Kerroksia leipiin voi tehdä oman mielen mukaan, vaikka helpompihan niitä on syödä, jos kerroksia on vain 2 - 3. Leivistä tein kukkasen mallisia isolla piparimuotilla. Leivistä voi tehdä myös vaikka pyöreitä, tai vain leikata veitsellä reunat pois ja leikata täytetyt sandwichit kolmioiksi. Kurkusta saa tehtyä myös monenlaisia koristeita. Omat leipäni koristelin ottamalla pienemmällä kukkamuotilla kurkun siivuista kukkia, ja kurkun kuoresta sain lehtimuotilla kukkien seuraksi lehtiä.

Kurkkusandwichit

1 kurkku
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl ruohosipulia
suolaa
mustapippuria
1 pkt vehnäpaahtoleipää

Kuori kurkku ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Jätä pätkä kurkkua leipien koristelemista varten. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Mausta tuorejuusto kevyesti ripauksella suolaa ja mustapippuria. Ota muotilla paahtoleivistä haluamasi muotoiset palat tai leikkaa veitsellä leivistä reunat pois. Voitele leiville ohuelti tuorejuustoseosta ja lado päälle kurkun siivuja. Paina toinen leivänsiivu päälle ja tee kerroksia niin monta kuin haluat. Tee lopusta kurkusta koristeita ja koristele leivät niillä.


http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä: Kauppapuutarhaliitto

6 kommenttia:

  1. Vitsi miten kiva idea, ties vaikka toteuttaisin kun sunnuntaina on typyjen synttärijuhlat mummeille ja kummeille. <3 <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos.:) Piparimuotit on käteviä monessa jutussa. Saa leivistäkin monen mallisia ja koristeitakin niillä saa tehtyä sopivista raaka-aineista. Näihin leipiin sopisi varmasti mukaan myös kylmäsavulohi ja/tai katkaravut, jos haluaa leivistä juhlavammat.;)

    VastaaPoista
  3. Nää näyttää niiiiiin hyviltä! Jenkkisarjoissa oon joskus törmänny näihin kurkkusandwicheihin. Ainakin Dexterissä se Lundy söi näitä lounaaks :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Niin taisikin Dexterissä kurkkuleivät näkyä. Ja Englannissahan taitaa kurkkusandwichit olla aika klassikko kello viiden teellä.:)

      Poista
  4. Meinasin kommentoida että ihan "afternoon tea"-kamaa, mutta veit sanat suust... näppikseltäni :)
    Herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tällaiset leivät teen kanssa maistuisikin. Kiitos.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-