torstai 7. toukokuuta 2015

Kinkku-salamipiirakka


Jääkaapista piti jo saada pois avatut kinkku- ja salamisuikalepaketit, joten käytin ne piirakan täytteeseen. Mitään suolaista piirakkaa ei ole tullutkaan pitkään aikaan leivottua, joten jo oli aikakin. Suolaiset piirakat maistuvat aina niin kahvipöydässä kuin väli- ja iltapalanakin. Kinkun ja salamin lisäksi laitoin täytteeseen juustoa, paprikaa ja sipuleita, sekä muna-kerma-jogurttiseoksen. Mehevää kuin mikä, ja kinkku ja salami antoivat niin paljon makua, ettei sen kummempia mausteitakaan tarvittu.

Kinkku-salamipiirakka

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
125 g voita
1 kananmuna
ripaus suolaa
1/4 dl kylmää vettä

Täyte:
100 g kinkkusuikaleita
100 g salamisuikaleita
1 sipuli
1 paprika
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
1 dl juustoraastetta
tuoretta ruohosipulia
mustapippuria myllystä

Mittaa monitoimikoneen kulhoon vehnäjauhot, kuutioitu voi, kananmuna sekä suola. Sekoita ja lisää vesi. Kun taikina on tasaista, kääri se pallona tuorekelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipulit ja paprika. Sekoita keskenään kinkku, salami, sipulit, paprika, jogurtti, ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste. Lisää joukkoon hienonnettua ruohosipulia ja mausta mustapippurilla. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä uunissa 200 asteessa hieman keskitasoa alempana n. 40 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen :) Salami on kyllä tosi hyvä piirakoissa, vähän kuin savuporokin; niitä ei tarvitse laittaa kuin vähän, niin makua tulee jo rutkasti. Tykkään muuten hirmuisesti käyttää valkosipulia piirakoissa, se korostaa kivasti makuja. Ihmettelin tässä juuri, ettei suolaisia piirakoista tule tehtyä juurikaan, vaikka ne ovatkin helppoja ja tosi hyviä. Tästä tekisi mieli maistaa pala :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää ja mehevää.:) Salami antaa tosi hyvin makua, mausteiden kanssa saa olla aika varovainenkin. Valkosipuli sopii melkein kaikkeen.;) Aika harvoin minäkin suolaisia piirakoita leivon, vaikka helppoja ovat ja aina loppuvat melkein kesken. Useammin täytyisi niitäkin koittaa tehdä.:)

      Poista
  2. Suolaisia piirakoita tulee leivottua, vaikuttaa hyvältä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset piirakat on kivoja, kun sopivat kahvipöydässä tarjottavaksikin, ja mukavia iltapaloja ovat. Tämä oli hyvää, kiitos.:)

      Poista
  3. Tosi kiva ja maukas - ja nopea resepti. Tarvikkeita aina kotona - nyt valmistuu täällä Hollannin Frieslandissa yllätysvierailijoille Belgiasta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että piirakka maistuu ja resepti on toimiva.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-