maanantai 2. maaliskuuta 2015

Sipuliset pannupihvit kermakastikkeessa


Eilen onnistuin tekemään päivälliseksi niin mehevät ja makoisat pannupihvit, että pitää jakaa reseptiä täälläkin. Samalla saa taas vähän katkaistua tätä blogin hiljaiseloakin, kun postaustahti on mennyt aika hitaanlaiseksi. Mutta eiköhän tässä kevättä myöten piristytä, ja blogikin saa taas samalla uutta vauhtia. Pienen lepotauon jälkeen riittääkin yleensä virtaa. Mutta niihin pannupihveihin. Jauhelihamassan joukkoon sekoitin purkillisen tomaattipyrettä, ja se antoi pihveille mehevyyttä, makua ja väriä. Muuten maustoin pihvit aika perinteisesti. Jauhelihamassan jätin melko löysäksi, mutta kuitenkin helposti muotoiltavaksi ja paistettavaksi. Kun massassa ei ole liikaa korppujauhoja, pihveistäkin tulee mehukkaampia. Pihveille valmistin vielä kermaisen kastikkeen, missä pihvit saivat vielä hautua lopulliseen kypsyyteen. Ja päälle tietenkin paistoin vielä sipulia, vaikka pihvitkin sipulia sisälsivät. Sipulia ei vain tällaisessa ruoassa voi koskaan olla liikaa. Pannupihvien seurana syötiin bataatti-perunamuusia sekä karamellisoituja lanttukuutioita.


Sipuliset pannupihvit

Pihvit:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1 kananmuna
1 1/2 - 2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
voi-öljyseosta

Kastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
1 1/2 dl ruokakermaa
1 - 2 rkl worcesterkastiketta
maustepippuria

Lisäksi:
2 sipulia
2 rkl tummaa balsamicoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Sekoita kulhossa korppujauhot ja kerma, ja anna turvota n. 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pannulla rasvassa. Sekoita korppujauhoihin suola ja mustapippuri. Sekoita tomaattipyre sekä kananmuna. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit sekä jauheliha, ja sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin käsin massa pihveiksi ja paista pihvit pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin, kunnes pinta saa hyvän värin, n. 3 - 4 min./puoli. Nosta pihvit pannulta syrjään. Kuumenna pannulla kastiketta varten voi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja ruskista kevyesti. Lisää joukkoon vähitellen lihaliemi ja ruokakerma. Mausta worcesterkastikkeella ja maustepippurilla. Siirrä pihvit kastikkeen joukkoon ja hauduta n. 15 minuuttia. Kuori ja siivuta sipulit ja paista pannulla pehmeiksi. Mausta sipulit balsamicolla, suolalla ja sokerilla. Levitä sipulit pannupihvien päälle.


14 kommenttia:

  1. Näyttää maistuvalta. Bataatti-perunamuusi on seuraavaksi listalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli kyllä maut kohdillaan koko annoksessa.:) Bataatti on kiva lisä perunamuusissa.:)

      Poista
  2. Mä en edes osais syödä jauhelihapihvejä ilman paistettua sipulia! On niin parasta herkkua kyllä! ;) Ihanan näköinen ruoka ja annos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulia tulee paistettua monen muunkin ruoan lisukkeeksi, koska se vaan on niin hyvää.:) Kiitos.:)

      Poista
  3. Oi noita rakastan, eikä ole tullut vuosia tehtyä Tämä menu meni nyt tämän viikon listalle. Kiitos vinkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tullaan taatusti tekemään useamminkin. Oli niin hyvää.:) Hyvä, että tuli laitettua pannupihvimuistutus.;)

      Poista
  4. Oi oi oi, kyllä taas maistuisi! :) Annos on niiiiin houkutteleva! Nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kunnon kotiruokaa, ja todella maukasta.:)

      Poista
  5. Voi mikä herkkuateria, maistuisi meille kaikille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Varmaan joutuu jo aika pian tekemään uudelleenkin, koska oli vain niin yksinkertaisesti hyvää.:)

      Poista
  6. Meille sipulin suurkuluttajille näin sipuliset pihvit maistuisivat paremmin kuin hyvin! Herkullista kotiruokaa, ja meidän perheessä se on jo moneen kertaan todettu, että kotiruoka uppooaa parhaiten.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä pihvejä edes osaa oikein tehdä ilman sipulia. Jotain jää maussa heti paitsi. Tämä, jos mikä on kunnon kotiruokaa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-