lauantai 21. maaliskuuta 2015

Pienet rahkapiiraat


Leivoin viikolla taas pääsiäistä varten. Murutaikinapohjaiset rahkapiirakat ovat meillä suosiossa, ja leivon yleensä isoja piirakoita piirakkavuokaan. Nyt tein pääsiäiseksi kuitenkin pieniä yhden annoksen piiraita. Pienissä piiraissa on vähän enemmän työtä kuin yhdessä isossa, mutta vaihteeksi tällaiset pienetkin ovat kivoja. Täytteeseen käytin maustamatonta rahkaa, jonka maustoin sitruunalla ja vaniljasokerilla. Erilaisia maustettuja rahkojakin voisi näissä hyvin käyttää. Piiraat koristelin lopuksi säilykepersikan siivuilla. Jos piiraista haluaa hedelmäisempiä, voi täytteenkin joukkoon hedelmän paloja piilottaa.

Pienet rahkapiiraat
(12 kpl)

Pohja:
150 g voita
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sitruunamehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
säilykepersikoita tai -aprikooseja

Vaahdota voi ja sokeri. Vaahdota sekaan kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteentoista silikoniseen muffinivuokaan ja painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Laita viileään siksi aikaa, kun teet täytteen. Sekoita keskenään maitorahka, kananmunat, sokerit, sitruunamehu ja raastettu sitruunan kuori. Jaa täyte vuokiin ja koristele piiraat persikoilla tai aprikooseilla. Kypsennä 200 -asteisessa uunissa n. 25 - 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja taikina kypsynyt pohjaa myöten. Jäähdytä kunnolla ja irrota sitten piiraat varovasti vuoista.

14 kommenttia:

  1. Nam! :) Nää näyttää todella hyviltä ja eihän noilla raaka-aineilla kyllä voi mennä pieleen. Meinaan itsekin leipoa tänään persikkaista rahkapiirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Rahkapiirakat on tosi hyviä, on ne sitten isoja tai pieniä. Ja ehdottomasti kuuluvat pääsiäiseen, vaikka maistuvat toki muulloinkin.:)

      Poista
  2. Näyttääpä hyvältä! Rahkapiiraat on kyllä niin hyviä. :)

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttää erittäin hyvältä. Pienet piirakat on tosiaan työläämpiä väkertää, mutta ovathan ne kyllä söpöjä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Taikinan kanssa menee jonkun verran aikaa, kun pieniä tekee, mutta onhan ne vaihteeksi kivoja.:)

      Poista
  4. NAM!!! ☺ Ajattelin tänään just leipasta persikka-rahkakakun sun ohjeella. Ehkä sit seuraavaks näitä pikkuisia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että teet persikka-rahkakakun ohjeellani.:) Itselläkin vielä suunnitteilla myös iso rahkakakku.:)

      Poista
  5. Suloisia ovat nämä pienet rahkapiiraat!:) Pidän itse myös pullaan leivotuista rahkapiiraista, mutta kyllä murotaikina on aina murotaikina...;) Molempia tulee tehtyä kyllä melkein joka pääsiäiseksi. Varsinkin äitini ruukaa tehdä pullapohjaista piirakkaa... Minä saatan sitten tehdä sen muropohjaisen.;) Pääsiäinenkin on jotenkin sellainen juhla, että meillä tupataan aina noudattamaan aika perinteistä linjaa, ja nämä rahkaleivonnaiset kuuluvat kyllä ehdottomasti perinteisiin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat.:) Pullataikinaan tehdytkin on hyviä, ja on niitäkin aina välillä tullut pääsiäiseksi tehtyä. Aika perinteiset leipomukset pääsiäisenäkin aina on. Raikkaat rahkaiset leipomukset kuuluvat pääsiäispöytään.:)

      Poista
  6. ihania...miten ahkeranan olet ollut,nyt jo Pääsiäsiherkkuja....tämäntapaisia piiraita tuli joskus tehtyä erilaisilla täytteillä,voisinkin ottaa vaarin ja tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Vähän jotain koittanut jo tehdä, että joskus saisi tännekin lukijoille ideoita ennen varsinaista pyhäpäivää. Yleensä ne juhlapyhien ohjeet tuppaavat tulemaan pyhien jälkeen.;)

      Poista
    2. No niinpä,totta...Joskus Joulun aikaan mietin,että ei niistä ohjeista paljon hyötyä ole,joita ei voi paljon etukäteen tehdä,ei ketään kiinnosta enään juhlapyhien mentyä 😉 eri asia sitten jotka voi tehä pakkaseen 😀

      Poista
    3. Useimmat leipomiset voi aina tehdä jo hyvissä ajoin ennen pyhiä, mutta ruokien kanssa onkin pahempi. Ei oikein viitsisi aina juhliakaan kaikkea etukäteen sen vuoksi, että saisi blogiin ajankohtaiset reseptit.;) Samat pyhät tulevat tietysti aina uudelleen vuoden päästä, jolloin arkistojen vanhat reseptitkin ovat taas ajankohtaisia, mutta välillä olisi kiva tarjota jotain tuorettakin ideaa pyhiksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-