sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Hirvistroganoff uunissa


Ilmat ovat toistaiseksi vielä sellaiset, että tuhdit liharuoat maistuvat, ja niiden valmistamisessa mielellään hyödyntää myös uunia. Niinpä kaivoin pakastimesta viikonlopuksi palasen hirven lihaa sulamaan ja tein siitä stroganoffia hitaasti uunissa hauduttaen. Koska käytin stroganoffissa riistaa, myös metsäsienet olivat kastikkeessa paikallaan. Niitähän meillä riittää, joten otin pakastimesta myös suppilovahveroita. Kastikkeelle makua antoivat tietenkin tomaattipyre sekä smetana, ja viimeistelyn hoiti kuutioidut suolakurkut.

Hirvistroganoff uunissa

n. 800 g hirven lihaa
n. 100 g pakastettuja suppilovahveroita
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
n. 5 - 6 dl lihalientä
70 g tomaattipyrettä
120 g smetanaa
1 - 2 suola- tai maustekurkkua

Ota hirven liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Leikkaa liha suikaleiksi. Ruskista suikaleet pannulla pienissä erissä ja siirrä lihat uunipataan. Mausta lihat suolalla ja mustapippurilla. Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit ja valkosipulin kynnet, ja lisää pataan. Paista suppilovahverot ja lisää pataan. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kaada pataan lihalientä niin, että ainekset juuri peittyvät. Lisää tomaattipyre ja sekoita ainekset tasaisesti sekaisin. Peitä pata kannella ja hauduta uunissa 175 asteessa 1 1/2 - 2 tuntia, kunnes liha on murean kypsää. Ota pata uunista ja sekoita joukkoon smetana ja kuutioidut kurkut. Tarkista suola. Laita pata vielä uuniin ilman kantta noin 5 - 10 minuutiksi, jotta smetanakin kuumenee.


10 kommenttia:

  1. Ihana ruoka, kyllä taas maistuisi! Suppilovahverot ovat kyllä niin hyvä lisä lihapatoihin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuli kyllä hyvää ja kätevä hauduttaa uunissa.:)

      Poista
  2. Ihanaa, kylläpä maistuis mullekki, nam..

    VastaaPoista
  3. Stroganoff on lempiruokia, mutta hirvestä en ole koskaan tehnyt. Ylipäänsä muutenkin rakastan pataruokia. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stroganoff on tosi hyvää. Kasvissyöjäaikoina tein stroganoffin soijasuikaleista ja sekin oli hyvää.:) Talvella pataruoat ovat ihan parhaita.:)

      Poista
  4. Voisiko tätä tehdä myös possun ulkofileestä? :D
    Olisi yksi ylimääräinen pakkasessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mikä ettei. Vähän rasvaisempaa stroganoffia tulee, mutta ei kai se mitään. Itsekin on tullut tehtyä pataruokia ja muita milloin mistäkin lihasta.:)

      Poista
  5. Ei porsaasta kannata, mieluummin naudan lapapaistia tms..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kuitenkin tehdään myös possustroganoffia. Netistä löytyy monta reseptiä ja lounaspaikkojen ruokalistoillakin possustroganoffia näkyy olevan.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-