keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Broilerirullat chorizo-täytteellä


Sain Blogiringin kampanjan myötä laatikollisen Jyväbroilerin uutuustuotteita, jotka ovat valikoituja, parhaimmin leikattuja paloja, tuoreena, luineen ja nahkoineen. Tuotteet ovat myös vähän käsiteltyjä sekä kokonaan ilman säilöntä- ja lisäaineita. Ja todella laadukkaan oloisia lihoja kaikki saamani tuotenäytteet olivatkin, ja vieläpä reilun kokoisia paloja. Tuotteet ovatkin mielestäni hyvä lisä kauppojen lihatiskeille, joissa tähän asti on tuntunut olevan enimmäkseen vain valmiiksi marinoituja lihoja. Kampanjan tavoitteena on palauttaa broilerruoat kunniaan ja nostaa ne uudelleen vaihtoehdoksi sunnuntaipäivällisille tai juhlapöytään ajatuksella: "Enemmän vaivaa, enemmän makua.".


Minä sain tehtäväkseni loihtia juhlavan broilerreseptin Jyväbroilerin kokonaisista rintafileistä. Mieleeni tuli heti ensimmäiseksi täytetyt rullat, koska harvoin kuitenkaan arkena jaksaa alkaa fileitä täyttämään. Täytteen tekeminen ja fileiden rullaus vie sen verran aikaa, että rullat sopivatkin paremmin viikonlopun aterialle, jolloin ruoanlaitollekin on enemmän aikaa.


Rullien päätäytteenä käytin mausteista chorizo -raakamakkaraa, ja kiepautin rullien ympärille vielä pekonisiivuja. Pekonisiivujen avulla täytteet pysyvät paremmin rullien sisällä, ja pekonin avulla rintafileet myös kypsyvät oikein meheviksi. Rullien kanssa tarjosin valkosipulikermaperunoita sekä lisukkeena paistettua paprika-sipuliseosta.


Broilerirullat chorizo-täytteellä
(4 rullaa)

2 pkt (á 320 g) Jyväbroiler Naturelli kokonainen rintafilee
280 g chorizo -raakamakkaraa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 1/2 dl juustoraastetta
mustapippuria myllystä
savupaprikajauhetta
suolaa 
hienonnettua persiljaa
16 pekonisiivua

Leikkaa fileet auki isommiksi ja ohuemmiksi paloiksi kirjan tavoin. Eli keskelle filettä viilto ja siitä molempiin suuntiin viillot sivuille. Nuiji fileitä kevyesti hieman ohuemmiksi. Ripottele fileille hieman suolaa, mustapippuria ja savupaprikajauhetta. Kuumenna paistinpannu ja pursota pannulle chorizo -makkaroiden täyte kuoristaan. Hienonna täyte lastalla pieniksi murusiksi ja paista hetken aikaa, kunnes makkarasta alkaa irtoamaan rasva. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Lisää pannulle sipulit ja chili, ja paista, kunnes sipulit pehmenee. Ota pannu liedeltä ja sekoita makkaratäytteen joukkoon juustoraaste. Ripottele fileiden sisäpinnoille hieman hienonnettua persiljaa ja jaa täyte fileille. Kääri fileet rullalle ja kääri rullat vielä pekoniviipaleilla. Voit käyttää cocktailtikkuja apuna pitämään kääröt kiinni kypsennyksen ajan. Kypsennä kääröjä uunissa 225 asteessa n. 25 - 30 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja pinta saanut väriä. Loppuvaiheessa kypsennystä voit laittaa grillivastuksen päälle, jos tuntuu, ettei pekoni muuten ruskistu.

http://www.blogirinki.fi/
Yhteistyössä: Jyväbroiler

15 kommenttia:

  1. Näyttää todella houkuttelevalta!

    VastaaPoista
  2. Herkun näköistä, testiin menee :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa niin herkulliselta kaikki ja kauniit kuvat jälleen kerran!
    Hyvä tietää että markkinoille on tullut uusi tuote, menee kokeiluun minullakin ja ehdottomasti tuon chorizon kera. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tosi laadukkaita ovat nämä Jyväbroilerin lihat, ja hyvä saada lisää maustamatonta valikoimaa. Löytyy näistä sitten pintamaustettujakin tuotteita, ja meillä ihastuttiin yrtti-pippurimaustettuun kokonaiseen broileriin.;)

      Poista
  4. Tosi herkullisen näköistä ruokaa. Itsekin olen harrastanut noita broilerkääröjä mm. aurajuustolla. Ihania herkkuja :) Söin muuten viimeksi ravintolassa häränpihvin johon tuli chorizo-maustevoinappi päälle, eipä ollut hullumman makuista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kääröistä tulee hyviä ja täytteeksi sopii monenlaiset ainekset. Pekoni on pisteenä i:n päällä.:) Chorizo-maustevoi kuulostaa äärimmäisen hyvältä.:)

      Poista
  5. Tosi ihanat ainekset, näiden onkin pakko olla todella herkullisia! Meilläkin on kokeiltu jo noita Jyväbroilerin lihoja ja on kyllä hyviä, laadukkaita!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyviä rullia tuli.:) Laadukkaita ovat Jyväbroilerin tuotteet olleet, ja kiva, kun eivät lillu valmiissa marinadissa.:)

      Poista
  6. Oikein juhlaruokaa, kauniine kattauksineen :) kokkiohjelmissa ollut varsin suosittu ja kokeilla voisin kyllä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Vilijaana.:) Siinä kuvaustohinassa vain meni haarukka ja veitsi väärin päin. Huomasin vasta kuvia katsoessa koneelta, kun oli jo auttamattomasti myöhäistä.;D Tosi hyviä tulee tällaisista kääröistä. Kannattaa kokeilla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-