perjantai 6. maaliskuuta 2015

Banana bread - Banaanileipä


Viikonlopun kunniaksi teki mieli leipoa jotain hyvää, vaikkei tänään oikeastaan olisi oikein aikaa leipomiselle ollutkaan. Onneksi tämän banaanileivän kuitenkin saa uunivalmiiksi ihan käden käänteessä, joten ei leipomiseen paljon aikaa haaskaantunut. Banaanileipä ei ole nimestään huolimatta leipää, vaan enemmänkin kahvikakku, ja banaanin ansiosta mehevä sellainen. Pinta kakussa on mukavan rapea. Taikinan teossa ei välttämättä tarvita sen kummempia välineitä kuin kulho, mitta-astia sekä haarukka. Samalla haarukalla, millä muussaa banaanitkin, voi sekoitella koko taikinan. Helppoa kuin mikä!

Banana bread - Banaanileipä

3 kypsää banaania
75 g sulatettua voita
1 1/2 dl ruskeaa raakaruokosokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
hyppysellinen jauhettua neilikkaa
hyppysellinen suolaa
1 tl soodaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muussaa banaanit kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita joukkoon kananmuna ja mausteet. Sekoita joukkoon sooda ja lopuksi jauhot. Kaada taikina pieneen voideltuun leipävuokaan ja kypsennä uunin alatasolla n. 45 - 50 minuuttia, kunnes kokeillessa tikkuun ei jää enää taikinaa. Peitä kakku loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos kakun pinta uhkaa tummua liikaa.

9 kommenttia:

  1. Mahtaisiko maistua tytölleni? Hän sai ikuiset traumat joutuessaan syömään friteerattua banaania josta itse taasen tykkään :)) Saatampa kokeilla jokin päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa. Riippuu siitä kuinka paha banaanikammo on. Banaanillehan tämä tietenkin maistuu, mutta jos banaanit kelpaa muuten kuin friteerattuna, niin kannattaa ainakin kokeilla.:)

      Poista
  2. Banana bread kuuluu kyllä näihin mun ikisuosikkeihini.<3 Taas olisi tummuneita banaaneja pöydällä, vaikka eilen ostettiin jo uusiakin... Hups. Tykkään syödä banaaneja sellaisenaan välipalana, tai jogurtin seassa muiden hedelmien kanssa. Tummista banaaneista en enää välitä, joten ne päätyvät kyllä aina smoothieen tai johonkin leipomukseen.:) Kiitos muistutuksesta, pitää leipoa kakkua taas pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki banaanileivonnaiset on hyviä. Banaani antaa taikinoille hyvän maun ja mehevyyden.:) Tummuneet banaanit on juuri omiaan leivontaan. Minäkään en tuoreena halua kovin tummia syödä, mutta kyllä banaaneita tulee syötyä aika paljonkin. Turkkilainen jogurtti on hyvää, kun muussaa tai paloittelee joukkoon banaania ja sitten vielä kuivattuja luumuja sekaan.;) Smoothieissa banaani on ihan ehdoton. Silloin ei välttämättä tarvita mitään lisämakeutustakaan, ja tulee hyvä koostumus.:)

      Poista
  3. Ihananoloinen ohje! :) Osaatko ottaa kantaa, voisiko tuota ruokosokeria korvata esim fariinisokerilla, onko miten erityyppisestä tuotteesta kyse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Uskon, että fariinisokerikin käy yhtä hyvin. Ruokosokeri on koostumukseltaan irtonaisempaa, mutten usko tässä taikinassa yhtään haittaavan. Ja tietenkin tavallistakin sokeria voi käyttää. Ruskeissa sokereissa on vaan pikkaisen enemmän makua.:)

      Poista
  4. Kokeluun meni, ihana kakku! Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Toivottavasti kakku on mieleen. Meillä ainakin loppui vähän liiankin äkkiä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-