sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Nutella laskiaispullat


Se vuoden ainoa pakollinen pikkupullien leivontapäivä iski taas, ja eilen oli sitten puolen litran taikina tehtävä ja pyöräytettävä pulliksi, jotta tänään saataisiin herkutella laskiaispullilla. Pullan leivonta on niin vastenmielistä hommaa minulle, että tosiaankin sitä tulee useimmiten leivottua vain kerran pari vuodessa. Pannupulla onkin sitten jo ihan toinen juttu, siinä kun ei tarvitse sitä taikinaa pyöritellä, niin useammin viitsii tehdäkin. Osan pullista täytin tänä vuonna mansikkahillolla ja kermavaahdolla, ja osasta tein suklaisia täyttämällä pullat Nutella suklaa-hasselpähkinälevitteellä sekä Nutella-vaahdolla. Vaikea valita kummat olisivat olleet parempia. Molemmat maistui. Blogin arkistoista löytyy myös lisää laskiaispullareseptejä, eli laskiaispullat lakkahillolla & kinuskivaahdolla, banoffee-pullat, perinteiset laskiaispullat hillolla sekä itse tehdyllä mantelimassalla.


Nutella laskiaispullat

Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 muna
1 1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 14 - 15 dl vehnäjauhoja
100 - 150 g margariinia tai voita

Päälle:
raesokeria tai mantelilastuja

Täyte:
Nutella suklaa-hasselpähkinälevitettä

Nutella-vaahto:
2 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl Nutella suklaa-hasselpähkinälevitettä

Leivo pikkupullat. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää muna ja mausteet. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista. Lisää loput jauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko paloiksi. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla tai mantelilastuilla. Paista pullat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 10 - 15 min. Valmista Nutella-vaahto. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon Nutella tasaisesti. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne suklaalevitteellä ja Nutella-vaahdolla. Nutella-vaahto riittää n. 10 pikkupullaan, joten puolen litran pullataikinasta jää ylimääräisiä pikkupullia.


10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä pullia! Hasselpähkinä-fanina nuo laskisi aika helpolla ;D
    Itsekin joskus inhosin pullataikinan tekoa, kunnes yleiskone korjasi senkin ongelman. Kone tekee kaiken likaisen työn puolestani! ;D Hyvää laskiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oikein hyviä olivat tällaisetkin laskiaispullat.:) Suurin ongelma minulla ei ole se itse taikinan teko, vaan sitten se taikinan pyörittely pulliksi. En vaan yhtään tykkää pelata hiivataikinoiden kanssa.;)

      Poista
  2. Näyttää erittäin hyvältä. Onhan vielä 4.10. kanelsbullens dag :) Kyllä se kohta rantautuu kunnolla Suomeenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Olen huomannut, että parina vuonna täälläkin on jo kovin korvapuustipäivää vietetty. Mutta se ei kyllä saa minua pullan leivontaan niinkuin laskiainen. Ostetaan puustit sitten vaikka kaupasta.;)

      Poista
  3. Tosi hyvä kuulla etten ole ainut joka valtaa hiiva taikina. Itsekin teen pullia korkeintaan pari kertaa vuodessa. Mutta tykkään syödä! Jos joku innostu tekemään. ....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole ainoa.:) Tykkään enemmän taikinoista, jotka vain sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan tai pellille. Tulee paljon vähemmän sotkuakin.;) Ja harvoin hiivataikinat käyttäytyvät juuri niin kuin haluaisin, joten ei kauheasti huvita. Pullaa kyllä söisi vaikka joka päivä, jos joku muu leipoisi.:)

      Poista
  4. Siitä huolimatta, ettet pullien pyörittämisestä nauti, onnistut kuitenkin hommassa. Sinun tekemäsi laskiaispullat ovat taatusti komeimpia pullia joita olen nähnyt!:) Ihana idea tämäkin! Puhumattakaan niistä jumalaisista banoffee-pullista...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahingossa jokunen pulla voi onnistuakin.;) En kyllä koskaan saa pullista niin pyöreitä ja tasaisia kuin haluaisin, mutta onneksi se ei makuun vaikuta.:) Banoffee-pullat on ihan parhaasta päästä, mutta eivät nämäkään hassumpia olleet.:)

      Poista
  5. Oi että, näyttää ihan vastustamattomalta! Melkein maistan kuvasta tuon nutellavaahdon maun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hyvää tulee kermavaahdosta, kun sekoittaa joukkoon Nutellaa. Ei tarvitse lisätä sokeria joukkoon, ja vaahto maistuu pähkinäiselle suklaalle. Hyvän koostumuksenkin Nutella vaahdolle antaa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-