torstai 12. helmikuuta 2015

Nutella-kääretorttu


Ystävänpäivä lähestyy ja silloin voi hemmotella läheisiään ja ystäviään vaikka tällaisella nopeatekoisella kääretortulla. Kääretorttupohjahan valmistuu ihan käden käänteessä, eikä täyttämiseen ja kuorruttamiseenkaan paljon kulu aikaa. Silti lopputulos on herkullinen. Nutella suklaa-hasselpähkinälevite näyttää nyt olevan suurta huutoa ja viime aikoina monessa blogissa onkin näkynyt erilaisia reseptejä, joissa on käytetty Nutellaa. Ei silti mikään ihme, että Nutella on suosiossa. Se on niin hyvää, ettei sitä melkein edes uskalla ostaa, koska purkki tulee helposti tyhjennettyä  ihan vain lusikoimalla sisältö suoraan suuhun. Nyt ei kuitenkaan purkki ollut tyhjänä ennen aikojaan, ja sain tehtyä levitteestä kääretortun väliin ja päälle Nutella-vaahtoa yhdistämällä suklaalevitettä kermavaahtoon. Väliin laitoin vielä ohuen kerroksen tyrnihyytelöä, mutta sen sijaan sopii tietenkin käyttää ihan mitä tahansa hilloa, hyytelöä tai marmeladia. Nutellan ystäville vielä pienenä vinkkinä, että tämä Nutella-vaahto sopii vaikka laskiaispullien väliin, jos kaipaa perinteisiin pientä vaihtelua.

Nutella-kääretorttu

Pohja:
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
oman mielen mukaista hilloa, hyytelöä tai marmeladia

Nutella-vaahto:
2 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 dl Nutella suklaa-hasselpähkinälevitettä

 Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe.  Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6 - 8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon Nutella tasaisesti.  Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ohuelti hilloa, hyytelöä tai marmeladia sekä noin puolet Nutella-vaahdosta. Kääri pohja rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Siisti kääretortun päät ja levitä sitten loput Nutella-vaahdosta kääretortun pinnalle.  Laita kääretorttu jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta maut tasaantuu.

20 kommenttia:

  1. Pala, kiitos :) Kyllä on hyvän näköinen!

    VastaaPoista
  2. Näyttää hirveän herkulliselta, maistuisi kyllä useampi pala! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli, ja tällaisena kuorrutettuna kääretorttu on tosi riittoisaakin.:)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen... Meille juurikin ei voi oikein Nutella-purkkia ostaa, kun se katoaa alta aikayksikön paahtoleivän päällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei kyllä usein viitsi Nutellaa ostaa, koska liian nopeasti purkki käy tyhjäksi.;)

      Poista
  4. Näyttääpä houkuttelevalta!

    VastaaPoista
  5. Voi tuo on niiiin ihanaa että mä pökrään. Nutella on parasta mitä tiedän. (raw-herkkujen lisäksi) Toissa kesänä tein kääretorttu-kakkuja niin että lihoin 5 kg ! Ne on niiiin helppotekoisia ja hyviä.
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääretortuista saa tosi helposti monenlaisia leivonnaisia. Kätevää kiireessäkin.:) Nutella on vähän liian hyvää. Pähkinän makuista lusikoitavaa suklaata on aika vaikea vastustaa.;)

      Poista
  6. Kuulostaa hyvältä. Nutellaan törmää nykyään usein, täytyy siis varmasti itsekkin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tosi vanha tuote Nutellakin jo on, mutta nyt näkyy nousseen ihan trendiksi.:)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Olikin, ja vaahto on myös ihan monikäyttöistä. Yhtä hyvin sopii myös täytekakkuihin ja erilaisiin jälkiruokiin.:)

      Poista
  8. Oi, aikamoisen suussa sulava herkku. ;)

    VastaaPoista
  9. Tätä pitäisi ehdottomasti kokeilla. Meillä Nutella menee ihan kilokauppalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan.:) Meilläkin varmaan Nutellaa kuluisi, mutta sen vuoksi jätänkin mieluummin yleensä ostamatta.;)

      Poista
  10. Suloinen herkku!<3 Minulla meni tänä vuonna ohi ystävänpäivä sekä laskiainen. Aina ei vaan jaksa. Joku toinen kerta sitten taas.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei aina tosiaan jaksa leipoakaan. Minä jätin tänä vuonna Runebergin päivän väliin, mutta kääretortun nyt teki nopeasti, ja laskiaispullat on aika pakollinen.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-