sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Hunajaiset jogurttipannukakut


Tänään aloitettiin päivä pannukakkuaamiaisella. Voiko paljon sen parempaa aamiaista ollakaan? Taikinasta tein jogurttipohjaisen ja paistelin lettupannulla pieniä, mutta paksuhkoja pannukakkuja. Myös blinipannu on hyvä pannukakkujen paistamisessa. Sillä saa halutessaan reilumman kokoisia. Pannukakkujen lisukkeeksi siivutin pari banaania ja otin pakastimesta viime kesäisiä oman pihan pensasmustikoita. Päälle valutettiin vielä hieman hunajaa. Hyvää!

Hunajaiset jogurttipannukakut

3 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 - 2 dl maitoa

Paistamiseen:
voita

Sekoita keskenään jogurtti, kananmunat, hunaja ja suola. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon maitoa sen verran, että taikinasta tulee sopivan juoksevaa. Pannukakkutaikina saa kuitenkin jäädä paksuksi, mutta niin, että se kuitenkin leviää kunnolla pannulle. Paista lettu- tai blinipannulla voissa taikinasta pannukakkuja kohtuullisella lämmöllä. Tarjoile pannukakut heti lämpiminä haluamiesi lisukkeiden kera.

17 kommenttia:

  1. Voihan pannukakku kun on hyvännäköistä! Juuri tämäntapaista on tehnyt mieli jo monta päivää, pitääpä napata ohjeesi talteen ja paistella pois mieltä häiritsemästä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää.:) Minunkin alkoi tässä taannoin tekemään hirveästi lettuja mieli, kun tuntui, että Instassa melkein joka toisella oli lettukuvia. Pakko oli sitten yhtenä iltana paistella.;) Pannukakut on varsinkin aamuisin mukavia, ja aika nopeasti niitä paistaa.:)

      Poista
  2. Oioi, tykkään tästä niin että halkeen ;) juuri meinasin sunnuntaiaterian jälkkäriksi pannareita, mutta suunitelma muuttui ja teinkin hedelmäsalaatin :D
    nuo paistetut muikut näytti myös todella hyvältä, meidän muksujen herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin suunnittelin tällaista aamiaista jo pitkään, mutten meinannut saada aikaiseksi. Eilen sitten vihdoin ja kyllä oli hyviä.:) Paistetut muikut on ihania. Kukapa niistä ei pitäisi.:D

      Poista
  3. Hyvän näköiset pannarit:) Tuolla on hyvä aloittaa aamu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Niin on. Ovat hyvin täyttäviäkin, niin ei pitkään aikaan kaipaa ruokaa.:)

      Poista
    2. Ihanan näköisiä. Millä vehnäjauhot voisi korvata, jos on vilja-allergia? Puolet vois olla mantelijauhoja entä toinen puoli? Onko ideoita? :)

      Poista
    3. Nyt heitit kyllä tosi pahan kysymyksen, koska viljaton leivonta ja ruokavalio ei ole ollenkaan tuttua minulle. Ja riippuu vähän siitäkin kuinka laajasta allergiasta on kyse. Jos riisi ja maissi ei aiheuta allergisia oireita, niin ehkä sitten kokeilisin riisi- tai maissijauhoja.

      Poista
    4. Tuli vielä mieleen, että jos haluat täysin jauhottomia lettuja, niin banaaniletut on hyvä vaihtoehto. http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2014/04/banaaniletut-jauhoton-ja-maidoton.html

      Poista
  4. Onpa kaunis kuva! Ihana ohje, juuri täydellisimpiä pannukakkuja minun makuuni nämä jogurttipohjaiset. "Partaäijää" olisi jääkaapissa, joten joku aamu on ihan pakko paistaa pannukakkuja. Tämän parempaa Aamiaista ei kyllä voi olla, voisin aloittaa vaikka kaikki aamuni näin.;) Niin en kuitenkaan tee, sillä olen laiska paistamaan.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Partaäijä oleskelee meilläkin melkein aina jääkaapissa, koska se on niin monikäyttöistä. Hyvin sopii myös pannukakkutaikinaan.:) Joka aamu näitä voisi syödä, jos joku vain viitsisi paistella. Harvoin minäkään innostun.;)

      Poista
  5. Niin hyvältä näyttää. Teen aina piimään ja soodaa, nams. Alkoipa tehdä mieli. :)

    VastaaPoista
  6. Oi miten herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-