tiistai 20. tammikuuta 2015

Korianterilla ja valkosipulilla maustetut naan-leivät


Leivoin viikonloppuna naan-leipiä arkistojen kätköissä olevalla reseptillä, jota on tullut käytettyä ennenkin. En yhtään muista mistä resepti on lähtöjään tai olenko vaikka sitä itse jotenkin muokkaillut. Kun reseptejä on tullut keräiltyä reilut kaksikymmentäviisi vuotta, ei kaikkien alkuperää enää voikaan millään muistaa. Yhtä kaikki, tällä reseptillä tulee tulee tosi hyvän makuista leipää, ja koostumus leivissä on ihanan pehmeä ja kuohkea. Reseptissä käsketään tekemään taikinasta kaksi leipää. Leivistä tulee sen verran isokokoisia, että taikina kyllä riittää neljään tai kuuteenkin pienempään leipään, jos haluaa kokonaisia leipiä useammalle syöjälle.

Korianterilla ja valkosipulilla maustetut naan-leivät

Taikina:
2 dl vettä
1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 rkl kuivahiivaa
3 valkosipulin kynttä silputtuna
1/2 - 1 dl tuoretta korianteria silputtuna
1 muna
1/2 dl öljyä
n. 6 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
voisulaa

Kuumenna vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää maustamaton jogurtti, suola, hunaja, valkosipuli, korianteri sekä kuivahiiva. Sekoita joukkoon muna ja alusta jauhot sekaan vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota n. 30 min. ja tee pellille leivinpaperin päälle kaksi ohutta leipää. Kohota vielä hetki liinasen alla. Voitele leivät voisulalla ja paista uunissa keskitasossa 225 asteessa n. 10 min.

9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tuli kyllä reilun kokoiset. Hyvä, kun juuri samalle pellille mahtuivat.;)

      Poista
  2. Ah naan leivät ovat niin hyviä ja korianteri suurta herkkua, eli nämä maistuisi kyllä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä leivissä on tosi hyvä maku, kun taikinan joukossa on valkosipulia ja korianteria.:)

      Poista
  3. Onpa kauniit ja herkullisen näköiset naanit! Itselläni niistä on aina tullut hieman kyseenalaisia ulkomuodoltaan, vaikka toki maultaan hyviä... Pitää ehkä kokeilla vielä kerran jos saisin maun ja ulkonäön täsmäämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä taas ajattelin, ettei leipäni näytä yhtään naan-leiviltä, kun naan-leipien kuvia googlettelin.;) Maku on aina onneksi pääasia. Nämäkin on tosi ihania sekä maultaan että koostumukseltaan.:)

      Poista
  4. Naan-leivät on ihania! Minulla oli yhtenä näyttö-teemana koulussa Intia, ja silloin leivoin myös näitä. Jostain syystä en olekaan näitä vielä kotikeittiössä tehnyt. Ihana resepti kyllä, minähän rakastan valkosipulia, sitä tulee käytettyä nykyään ihan hirveästi. Menee siis ehdottomasti kokeiluun tämä resepti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ovat, ja jotkut kaupan valmiitkin ihan kelvollisia. Tällä reseptillä tulee tosi hyvät leivät, vaikkei ihan perinteisimmästä päästä taida resepti olla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-