keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Harissalla maustetut lohkoperunat


Lohkoperunoita tulee laitettua tosi usein, ja nimen omaan itse perunoista tehtyjä lohkoperunoita. Itse tehdyt ovat niin paljon parempia, niin maultaan kuin koostumukseltaankin, että kaupan valmiit saavat jäädäkin vain sinne pakastealtaaseen muiden ostettavaksi. Lohkoperunoiden valmistamisessa ei edes mene niin paljon aikaa, että kannattaisi mausta tinkiä ja tyytyä valmiiseen. Hyvä puoli on myös siinä, että saa itse säädeltyä rasvan määrää. Meillä lohkoperunat ovat useimmiten perjantairuokaa, kun seuraavalle päivälle ei tarvita töihin eväsruokaa. Nyt olen pari viimeistä kertaa maustanut perunat Harissa -mausteseoksella, ja perunoista tulee kivan mausteisia. Harissaa myydään kaupoissa yleisimmin maustetahnan muodossa, mutta perunoihin olen käyttänyt jauheista mausteseosta, jota valmistaa ainakin MaustePörssi.

Harissalla maustetut lohkoperunat

n. 1 kg perunoita
n. 2 rkl Harissa -mausteseosta
suolaa
ruokaöljyä

Pese perunat huolellisesti juuresharjalla. Leikkaa perunat kuorineen lohkoiksi ja kuivaa lohkot talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Mausta lohkot Harissalla ja suolalla, ja lorauta lopuksi joukkoon tilkka öljyä. Levitä lohkot uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin. Kypsennä lohkoja uunissa 225 asteessa n. 30 - 45 min., kunnes lohkojen pinta saa hyvän värin ja perunoiden sisus on pehmeää.

8 kommenttia:

 1. Oi, niin maukkaan näkösiä. Tykkään jus näin paistuneista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä on hyviä. Paistopintaa pitää olla, se antaa makua.:)

   Poista
 2. Harissa on ihanaa, maustoin viimeksi sillä kikherneet, jotka paahdoin uunissa. Perunan kera harissa maistuu taatusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harissa on hyvää. Pidän kaikesta mausteisesta ja harissakin sopii moneen käyttötarkoitukseen.:)

   Poista
 3. Harissa on ihanaa, ainakin minusta. Valitettavasti meillä isäntä vierastaa anista, joka usein on harissassa aika vahvasti esillä, joten ihan niin paljon en sitä voi käyttää kuin mieli tekisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin.:) Tässä jauheisessa harissa-seoksessa ei muuten ole ollenkaan anista. Ja seoksesta voi tehdä itsekin tahnaa. Ehkä kannattaa kokeilla, jos teillä maistuisi muillekin ilman anista.;)

   Poista
 4. Lohkoperunat maistuu aina, ja siis nimenomaan itsetehdyt.;) Meilläkin oli taas viikonloppuna.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin maistuu, ja tosi usein tulee tehtyä, koska perunat ovat tässä muodossa melkein kaikkein parhaimpia.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-