keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Uunikuivatut kirsikkatomaatit


Aurinkokuivatut tomaatit ovat herkkuani, ja niitä tulee välillä syötyä suoraan purkista. Myös uunissa itse kuivaamalla saa kirsikkatomaateista tosi hyviä. Meillä olikin jääkaappiin päässyt kertymään kirsikkatomaattirasioita, joten eilen sitten kuivasin kaksi rasiallista. Mausteita voi näissäkin vaihdella mielensä mukaan. Tällä kertaa maustoin tomaatit suolan lisäksi timjamilla, mustapippurilla sekä sitruunamehulla. Monet muutkin yrtit sopivat tai voi käyttää erilaisia yrttisekoituksia. Valkosipuliakin voi heittää uuniin mukaan. Uunikuivatut tomaatit ovat monikäyttöisiä. Niitä voi käyttää mm. lisukkeena, salaateissa, keitoissa, pizzassa jne. Halutessaan tomaatit voi vielä kuivauksen jälkeen laittaa mausteöljyyn, jolloin ne säilyvät kauemmin. Meillä kuitenkin tomaatit hupenevat niin nopeasti, että harvoin niitä tulee enää marinoitua kuivauksen jälkeen.

Uunikuivatut kirsikkatomaatit

500 g kirsikkatomaatteja
n. 2 rkl oliiviöljyä
n. 2 rkl sitruunamehua
sormisuolaa
pari hyppysellistä sokeria
mustapippuria myllystä
timjamia

Halkaise pestyt kirsikkatomaatit ja asettele puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkuupinta ylöspäin. Pirskottele päälle oliiviöljy ja sitruunamehu. Ripottele tomaateille suolaa, sokeria, mustapippuria ja timjamia. Kuivaa tomaatteja uunissa 125 asteessa n. 2 - 2,5 tuntia.


8 kommenttia:

  1. Jestas ovat kauniita ja taatusti ihanaa herkkua. <3

    Kivaa keskiviikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatit ovat kauneimpia vihanneksia, ja kuivattunakin vielä nättejä. Tosi hyviä ovat. Puolen kilon satsi on äkkiä syöty.:)

      Poista
  2. Näitä pitää aina olla jääkaapissa :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kuva:) Tuollaisia teen itsekin usein;ovat niin maistuvia salaateissa tai leivän päällä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Maistuvat monessa paikassa ja sellaisenaankin tulee naposteltua.:)

      Poista
  4. Teen kans näitä aika usein...kummasti häviävät jääkaapista, jos ei ole laittanut öljyyn....semmoset säilyvät vähän paremmin. Herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pitäisi kyllä olla koko ajan kuivaamassa, kun ei pellillinen kauaa kestä.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-