torstai 11. joulukuuta 2014

Tuotetestissä Tuoppi Mallasmestarin Mallaslimput


Jokuset teistä saattavat muistaakin, kun testasin vuosi sitten Laihian Mallas Oy:n Saaristolaisleipää. Sittemmin Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä pääsi myös elintarviketeollisuusliiton järjestämän Tähtituote 2014 -kilpailun finaaliin. Nyt tuon maukkaan ja helppotekoisen Saaristolaisleivän rinnalle on tullut kaksi uutta valmisjauhoseosta. Toinen on Mallasmestarin Puolukkainen Mallaslimppu, toinen Mallasmestarin Mallaslimppu. Minulta kysyttiin taas uudelleen testaushalukkuutta, ja mikäpä siinä, koska Saaristolaisleivästä oli niin hyvät kokemukset.

Leipien leipominen kävi taas yhtä helposti kuin viimeksi. Pakkauksissa on mukana kaikki tarvittava, ainoastaan pitää lisätä vain neste. Reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen lisätään pakkauksessa oleva kuivahiiva sekä jauhoseos. Mallaslimpussa on mukana myös Tuoppi-kotikalja mallasjuomauute, joka sekoitetaan nesteen joukkoon. Ainekset sekoitetaan voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi ja kohotetaan sitten kulhossa tai mukana tulevassa kertakäyttöisessä paistovuoassa. Kohotin leivät vuoissaan. Puolukkainen Mallaslimppu kohosi maltillisesti, mutta Mallaslimppu kuohui hieman vuoasta yli. Taikinan kohottaminen kulhossa on siis varmempaa, jos haluaa säästyä taikinasotkun siivoamiselta. Kohotuksen jälkeen limppuja paistetaan puolisen tuntia 175-asteisessa uunissa.

Jo Saaristolaisleivän kohdalla annoin pientä miinusta mukana olevasta kertakäyttöisestä kartonkivuoasta. Vuoan reunat antavat paiston aikana aika tavalla periksi ja sen vuoksi limppuihin ei tule korkeutta, vaan niistä tulee matalia ja leveitä. Sama juttu tälläkin kertaa, eli vuoat ovat ilmeisesti edelleen samat. Vuokaongelma on kuitenkin minimaalisen pieni. Vaikka vuokien vuoksi limput hieman ulkonäköä menettävätkin, maku leivissä on todella hyvä. Pari siivua molemmista limpuista jo maistelin, enkä edes osaa päättää, kumpi on parempaa. Puolukkainen vai pelkkä mallas? Molemmat leivät ovat meheviä ja maukkaita. Loput leivistä säilönkin joulua varten ja maku todennäköisesti vain paranee entisestään, kun leivät saavat tekeytyä rauhassa. 

Yhteistyössä: Laihian Mallas Oy

2 kommenttia:

  1. Kätevä ja helppo vaihtoehto joulupöytään. Malli ei tuon vuoan takia ole ihan paras mahdollinen, mutta onneksi makukin ratkaisee paljon.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ja ainahan leivät voi tehdä vaikka kunnon leipävuoassa, jos sellainen kotoa löytyy.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-