maanantai 13. lokakuuta 2014

Sitruunakakku voikreemikuorrutteella


Blogiringin ja Valion maustevoi -kampanja jatkuu taas minun reseptilläni. Elokuussa syötiin pinaattitäytteisiä ahvenpihvejä yrttiperunoiden kera, ja tässä tulee lupaamani makea resepti jälkiruoaksi. Sitruunakakku on raikkaan makea tarjottava kahvin tai teen kanssa. Sitruunan ystävät saavat kakkuun lisää makua kostuttamalla kakkua hieman sitruunamehulla, mutta kostutuksen voi jättää poiskin tai korvata jollain muulla nesteellä, jos pelkää kakusta tulevan liian sitruunaisen. Valion Sitruunavoista tehty herkullinen kuorrute tekee kakusta juhlavan. Kakkuun saa myös helposti näköä ja raikkautta lisää kauden marjoilla tai hedelmillä. Valion Sitruunavoi on suolaton, ja siksi se toimii erittäin hyvin myös makeassa leivonnassa sekä jälkiruoissa antaen niihin luonnollisen sitruunan maun.

Sitruunakakku voikreemikuorrutteella

Taikina:
175 g Valio Sitruunavoita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
sitruunan raastettu kuori

Kostutus:
sitruunasta puserrettua mehua

Kuorrutus:
100 g Valio Sitruunavoita
2 1/2 dl tomusokeria
1 - 2 rkl Valio kevytmaitoa

Voitele ja jauhota pieni leipä- tai kakkuvuoka. Vatkaa huoneen lämmössä pehmennyt sitruunavoi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä sitruunan kuoriraaste. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunissa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä. Jos tikku on puhdas, kakku on valmis. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Kumoa kakku vuoasta ja kostuta kevyesti sitruunamehulla. Valmista kuorrute. Vatkaa hyvin yhteen huoneen lämmössä pehmennyt sitruunavoi sekä tomusokeri. Lisää joukkoon maitoa kuorrutteen notkistamiseksi. Levitä voikreemi kakun päälle ja halutessasi myös reunoille.


http://www.blogirinki.fi/

10 kommenttia:

  1. Tuo sitruunavoi vaikuttaa kyllä tosi mielenkiintoiselta, täytyy varmaan itsekin testailla sitä. Ja herkullisen reseptin oot kyllä kehitellyt, näyttää niin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat uutuusvoit ovat tosi hyviä. Kannattaa kyllä testata. Kiitos.:)

      Poista
  2. Ihana resepti! Sitruunavoi on varmasti ihan täydellinen tälläiseen kuorrutukseen. Kokeilen taatusti tätä vielä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tuo kuorrutus oli kakussa ihan parasta. Voisi käyttää vaikka johonkin kuppikakkuihinkin.:)

      Poista
  3. Tosi hyvännäköinen kakku, tuo ihanasti kesän mieleen näin syksy pimeydessä! :) Sitruunavoi kuullostaa tosi hyvältä. Sitä pitää itsekin ehdottomasti kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Viime kesänä tuo kakku onkin leivottu. Kampanjan aikataulu vain vähän siirtyi, mutta ihan käyttökelpoinen resepti tähänkin aikaan vuodesta, vaikka tuoreita mansikoita saisikaan. Mansikat voi hyvin korvata jollain muulla.:) Sitruunavoi on tosi käyttökelpoista varsinkin leivonnassa. Sinä varmasti keksit sille paljon hyviä ideoita.:)

      Poista
  4. Varmasti on ihanaa kakkua, eihän sitruunainen voi olla muuta... mulla on vielä testaamatta uudet voit...pitää katsastaa onko niitä edes meitin kaupassa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää. Sitruuna antaa leivonnaisille aina ihanan maun.:) Luulisi noita voita jo liki kaikkialta löytyvän, kun meidän pitäjässäkin niitä on.;)

      Poista
  5. Testaamatta on vielä meilläkin nuo uutuudet, vaikka olenkin ne jo kaupassa bongannut! Onpa ihana kakku, olen suuri sitruunan ystävä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunaleipomukset on ihan parhaasta päästä.:) Hiljakkoin laitoin perunamuusiin valkosipulivoita, ja jääkaapissa odottelee inspiraatiota paketti sitruunavoita.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-