sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Purjo-pekonipiirakka Aurajuustolla


Jääkaapissa oli yksi purjosipuli, joka innosti minut leipomaan pitkästä aikaa suolaisen piirakan. Jääkaapista löytyy nykyään myös melkein aina pekonia, joten paistoin sitä tietenkin mukaan täytteeseen. Jotta piirakasta tulisi mahdollisimman herkullinen, murustelin sekaan vielä Aurajuustoa. Erittäin makoisa piirakasta tulikin, ja se sopii vaikka kahvipöytään ruokaisammaksi tarjottavaksi. Piirakka on loistavaa myös iltapalana, ja iltapalana se varmasti meillä tänään hupeneekin. Seuraksi voisi avata vaikka pullon punaviiniä.

Purjo-pekonipiirakka Aurajuustolla

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 pkt (170 g) pekonia
1 purjosipuli
1/2 pkt Aurajuustoa
3 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
hyppysellinen salviaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Nypi hieman pehmennyt voi ja suolalla maustetut vehnäjauhot hyvin yhteen. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista. Kuutioi pekoni ja paista se kuivalla pannulla rapeaksi. Ota pekoni pannulta ja kuullota pekonista irronneessa rasvassa suikaloitu purjo pehmeäksi. Sekoita pekoni ja purjo keskenään ja levitä vuoan pohjalle. Murustele päälle Aurajuusto. Sekoita keskenään ruokakerma ja kananmunat ja mausta suolalla, salvialla ja mustapippurilla. Kaada seos vuokaan muiden ainesten päälle. Kypsennä piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloinen yhdistelmä!

    VastaaPoista
  2. Niin ihanat raaka-aineet tässäkin piirakassa, ettei voi olla muuta kuin herkullista!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvää oli piirakka näilläkin täytteillä.:) Jännä, kun joskus en yhtään tykännyt purjosta, ja nyt olen ihan ihastunut siihen.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-