keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Omena-pekoni-coleslaw


Coleslawta ei ole tullutkaan tehtyä sitten grillikauden päättymisen jälkeen, mutta nyt sitä alkoi tekemään mieli. Lisäksi halusin kokeilla vähän erilaista versiota, ja laittaa mukaan myös pekonia. Omenaa laitan kaalisalaattiin aina silloin tällöin, jos omenoita vain sattuu kotona olemaan. Kaalina oli tällä kertaa punakaali, mutta useimmiten teen coleslawn valkokaalista. Kumpikin käy yhtä hyvin. Kaikkein paras salaattiin olisi varhaiskaali, mutta tähän aikaan vuodesta kaalit alkavat olla jo aika kovia. Sen vuoksi ryöppäsin suikaloidun kaalin nopeasti kiehuvassa suolavedessä. Sillä tavalla kaali hieman pehmenee ja mahdollinen kitkeryys vähenee. Omena, pekoni ja kaali toimivat hyvin yhdessä myös coleslawssa.

Omena-pekoni-coleslaw

1/2 pienehköstä punakaalikerästä
1 pkt (170 g) pekonia
1 pieni sipuli
1 iso omena
1 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl majoneesia
maun mukaan Chipotle Tabascoa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä

Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja käytä kaalisuikaleet vedessä. Kaada suikaleet lävikköön ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä. Valuta ylimääräinen vesi pois. Paloittele pekonisiivut pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi kuivalla pannulla. Siirrä pekonit pannulta lautaselle talouspaperin päälle, jolloin paperi imee ylimääräisen rasvan pois. Jäähdytä pekoni. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuori omena ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Sekoita keskenään jäähtynyt ja valutettu punakaali, sipulisuikaleet ja omenaraaste. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Lisää joukkoon rapeaksi paistettu pekoni. Mausta majoneesi Chipotle Tabascolla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Sekoita majoneesi tasaisesti salaatin joukkoon.

8 kommenttia:

  1. Jee kiva, että laitoit tämän reseptin. Coleslaw on niin hyvä ja myös pitaleivän välissä, nam.

    Ihana resepti, kiitos. <3

    Kivaa keskiviikko-iltaa toivottelee Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina pitää laittaa, kun jotain sopivaa tulee tehtyä.:) Coleslaw on hyvää erilaisten ruokien kyljessä sekä juurikin pitaleipien ja hampurilaisten välissä. Meillä ehdottomasti käytetyin lisuke.:) Ole hyvä, toivottavasti pidät, jos tulee testattua. Meillä syötiin kerralla kaikki pois.;) Kiitos samoin!:)

      Poista
  2. Mikään missä on pekonia ei voi olla pahaa :)

    VastaaPoista
  3. pekonia ei ole koskaan tullut coleslawhan laitettua ja tietýsti siis pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonia on pakko tunkea vähän joka paikkaan, mutta ihan hyvin se kaalisalaatissakin meni.:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos. Sopii tosiaan paremmin tähän vuodenaikaan tämä coleslaw ja kesälle sitten varhaiskaalista tehty perusversio.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-