keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Pihlajanmarja-omenahillo


Koska pihlajanmarjoja oli runsaasti poimittuna ja omenoitakin vielä omissa puissa riittää, keittelin niistä myös yhdessä hilloa. Pihlajanmarja taittaa omenoiden makeutta ja omena taas pehmentää hyvin pihlajanmarjojen happamuutta. Kirpeän makea hillo sopii erityisesti riistaruokien kanssa, mutta eipä mikään estä laittamasta sitä myös vaikka kääretortun väliin. Viimeisetkin pihlajanmarjat menivät tähän hilloerään, mutta vielä niitä näkyy runsaasti puissa olevan. Tänä vuonna myös pihlajalla on ollut hyvä sato. Ehkä käyn vielä poimimassa marjoja lisää. Ainakin tekisi mieli kokeilla marjojen säilömistä Pohjolan kapriksiksi.

Pihlajanmarja-omenahillo

1 l pihlajanmarjoja
1 kg omenoita
1 dl vettä
500 - 700 g hillosokeria

Mittaa kattilaan puhdistetut ja huuhdellut pihlajanmarjat sekä kuoritut ja lohkotut omenat. Lisää vesi ja kiehauta. Keitä n. 30 minuuttia ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Ota kattila liedeltä ja soseuta hillo sauvasekoittimella. Hilloon saa jäädä sattumia. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää hillosokeria vähitellen sen verran kuin haluat hilloon makeutta. Keitä 10 minuuttia. Anna hillon seistä noin 30 minuuttia ennen purkitusta. Sekoita välillä. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.

4 kommenttia:

  1. Ihana kun on noin monta pihlajamarjapostausta. Olen meinaan tehnyt itsekin hilloa, v. 2012. Jos aikaa olis tekisin ehdottomasti nytkin! Muistaakseni lurautin sekaan likööriä tai konjakkia tai jotain ;)
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna marjoja oli niin hyvin, että pakkohan niitä oli hyötykäyttääkin.:) Konjakki sopii hyvin tällaisten joukkoon.:)

      Poista
  2. Minun silmääni osuu heti ensimmäisenä tuo kaunis lintu aiheinen kuosi tuolla taustalla. Mikähän se mahtaa olla? Olen heikkona kaikkiin luonto ja eläin teemaisiin kuoseihin.;) Hillo on ihanan väristä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paneeliverhon nappasin ikkunasta alas kuvausta varten. Oli niin sopiva kuosi.;) Jotexilta olen verhot tilannut alle kuudella eurolla. Siellä on usein hienoja eläin- ja luontokuoseja.:) Hilloon tuli nätti sävy.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-