perjantai 5. syyskuuta 2014

Luomuporsaan kasslerpihvit & omenainen herkkutatti-lehtikaalimuhennos


Kotitila.fi:n järjestämän Lihaa parhaimmillaan -reseptikilpailun toinen vaihe lähenee loppuaan, ja pikkuisen hilkulle reseptin kehittely meni tässä sienestyksen ja säilömisen lomassa. Annos kuitenkin lautaselle saatiin vaaditussa ajassa ja tämän osakilpailun aiheena oli vuodenaikaan hyvin sopivasti sadonkorjuun herkut. Kilpailureseptin toteuttamista varten toimitettiin luomuporsaan lihoja ensimmäistä ja toista osakilpailua varten. Pala kassleria oli siis pakastimessa odottamassa, ja siitä valmistin reilun kokoiset pihvit. Pihveihin paistoin ensin pannulla kunnon pinnan, sen jälkeen haudutin ne mureiksi ja meheviksi uunissa pienellä lämmöllä. Lisuketta varten keräsin ainekset omasta puutarhasta sekä lähimetsästä. Koriini kertyi kasvimaalta lehtikaalia ja sipulia. Pihvejä varten otin myös nipun timjamia sekä valkosipulin. Omenapuusta nappasin mukaani pari omenaa ja metsän puolella odotteli poimijaansa herkkutatit. Näistä sitten lähdin kehittelemään pihveille lisuketta ja aineksista syntyi muhennos.


Luomuporsaan kasslerpihvit & omenainen herkkutatti-lehtikaalimuhennos

Luomuporsaan kasslerpihvit:

n. 700 g Leppälän Luomutilan porsaan kassleria
suolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:
nokare voita
tilkka ruokaöljyä
2 - 3 valkosipulin kynttä
muutama oksa timjamia

Ota liha hyvissä ajoin ennen valmistamista huoneenlämpöön. Leikkaa kassler kahdeksi paksuksi pihviksi ja hiero lihojen pintaan suolaa ja mustapippuria. Kuumenna pannulla voi-ruokaöljyseosta. Lisää pannulle valkosipulin kynnet kuorineen sekä timjamin oksat. Kun pannu on kunnolla kuuma, paista pihveihin hyvä pinta molemmin puolin. Paiston jälkeen siirrä pannu uuniin (tai siirrä pihvit liemineen uunivuokaan) 150 asteeseen ja hauduta hitaasti 1,5 - 2 tuntia, kunnes liha on murean kypsää.


Omenainen herkkutatti-lehtikaalimuhennos:

nokare voita
200 g herkkutatteja
200 g lehtikaalia
1 sipuli
2 omenaa
1 - 2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
tilkka juoksevaa hunajaa
1 rkl vaaleaa balsamicoa
tuoretta timjamia

Revi lehtikaalit paloiksi ja poista keskellä olevat paksut lehtiruodit. Kuori ja viipaloi sipuli. Puhdista ja kuutioi herkkutatit. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata pannulla voi ja kuullota sipulia ja herkkutatteja jonkin aikaa. Lisää joukkoon lehtikaali ja jatka kuullottamista 5 - 10 minuuttia. Lisää joukkoon omenakuutiot ja kerma. Hauduta kannen alla 10 - 15 minuuttia. Mausta muhennos suolalla, mustapippurilla, hunajalla, balsamicolla sekä timjamilla.


3 kommenttia:

  1. No jo on hyvän näköistä. Kassler kun on muutenkin ihan parasta possua. Ja halvinta - vaikka kyllä senkin hinta kohta pompsahtaa, kun kaikki huomaavat miten maukasta se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kassler on hyvää. Varsinkin, kun oikein pitkään hauduttaa. Oikein sopivaa lihaa talviruokiin, kun voi padassa kypsentää kaikessa rauhassa. Hintakaan ei päätä huimaa, ja sehän on hyvä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-