keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Pimientos de Padron

 

Tilasin talvella Hot Padron -chilin siemeniä, ja kivasti kasvattamistani taimista satoa on saatu. Hot Padron on espanjalainen tapaslajike, ja siihen malliin olen koittanut näitä chilejä sitten valmistaakin. Tänään paistoin chilejä pannulla oliiviöljyssä, ja lopuksi ripottelin chilipaprikoille sormisuolaa, raastettua parmesania ja sitruunan kuorta sekä hienonnettua lehtipersiljaa. Näissä chileissä on se jännä erikoisuus, että samassa sadossa tulisuus vaihtelee huomattavasti. Joku chileistä voi olla todella tulinen, toinen taas hyvin mieto. Hot Padron -chilien syöminen on siis aikamoista arpapeliä. Koskaan ei voi ennen ensimmäistä suupalaa tietää mitä tulee saamaan. Tästä pannullisesta onnistuinkin heti ensimmäiseksi valitsemaan tosi tulisen yksilön. Seuraava oli taas jo hyvin mieto, mutta ensimmäinen poltteli vielä pitkään suussa, joten oli aika sama, söikö mietoja vai ei. Puoliksi kun pannullinen syötiin, niin siinä aina vuoronperään tarkkaan harkittiin, minkä chilin seuraavaksi uskaltaisi ottaa. Ei näitä chilejä silti pelätä tarvitse. Hyviä ovat näin laitettuna ja hauskaa vain, kun syömiseen saa vähän jännitystä.

Pimientos de Padron

reilusti oliiviöljyä
n. 300 g Hot Padron -chilejä
sormisuolaa
n. 1/2 dl raastettua parmesanjuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
hienonnettua lehtipersiljaa

Kuumenna pannulla oliiviöljy. Laita chilit kuumalle pannulle ja paista molemmin puolin, kunnes chilien pinta saa väriä ja kuori alkaa hieman kuplimaan. Mausta chilit suolalla ja ripottele pinnalle raastettu parmesan ja sitruuna kuori, sekä hienonnettu lehtipersilja. Tarjoile ja nauti heti.


6 kommenttia:

  1. Joskus aterian nauttiminen muistuttaa venäläistä rulettia :D Onhan sekin ihan pikantti lisä muuten miellyttävään illalliseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.:) Näitä on ihan hauska syödä, kun voi ilmeistä katsella kenelle ne tulisimmat osuu.;)

      Poista
  2. Nam, Näyttääpä hyviltä! Grillasin chilejä juustotäytteellä ekaa kertaa tänä kesänä ja tykkäsin - tätä pannuversiotakin täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kokeile vaan. Chileistä tulee hyviä näinkin, ja varmasti muitakin lajikkeita voi käyttää, jos Padroneita ei mistään löydy. Juustolla täytetyt chilit on ihan ykkösiä.:)

      Poista
  3. Itse en siedä kovin tulista ruokaa, vaikka chilejä tykkäänkin mausteena käyttää. Tuo mieheni taas on oikea chilien suurkuluttaja, eli mitä tulisempaa - sen parempi!:D Aika hauska, että tulisuus noin vaihtelee... Harmi ettei chileistä päällepäin näy, mitkä ovat niitä mietoja.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään aina chilien kanssa koetella rajojani. Ja välillä harjoitellakin päivittäin lisäämällä annosmäärää ja tulisuutta, koska chileihinkin tottuu.:) Nämä tosiaan on aika jänniä chilejä, kun päälle päin ei yhtään tiedä, miten voimakas on.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-