lauantai 9. elokuuta 2014

Rosmariini-pannacotta purkissa


Viime viikonlopun ateriasta on enää yksi resepti jäljellä. Eli viimeisenä, muttei vähäisimpänä, jälkiruoaksi tekemäni rosmariini-pannacotta. Vaniljainen pannacotta sai hienoa, uutta makua tuoreesta rosmariinin oksasta, jonka laitoin muiden ainesten kanssa kattilaan kiehumaan. Pannacotta-seoksen kaadoin hyytymään pieniin, kannellisiin purkkeihin. Jälkiruoka on kätevä purkissa, jos ruokaillaan ulkona, ja varsinkin piknikille mentäessä. Suljettu purkki on helppo kantaa mukana eikä ötökätkään pääse jälkiruokaan käsiksi sillä välin, kun vielä syödään muita ruokia. Pannacotta ei tähän aikaan vuodesta kaivannut lisukkeeksi muuta kuin reilusti tuoreita marjoja. Jälkiruokien seuraksi kävin poimimassa omista pensaista hieman mustikoita, punaherukoita sekä vadelmia.

Rosmariini-pannacotta purkissa
(2 prk)

2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rosmariinin oksa
3 liivatelehteä

Tarjoiluun:
tuoreita marjoja

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, maito ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä rosmariinin oksa. Kiehauta seos ja keitä parin minuutin ajan. Varo, ettei seos kuohu yli. Nosta kattila liedeltä ja poista joukosta rosmariinin oksa. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne yksitellen kattilaan kuumaan liemeen. Kaada seos purkkeihin, jäähdytä ja anna hyytyä viileässä muutaman tunnin ajan. Tarjoile tuoreiden marjojen kera.


14 kommenttia:

  1. Kuulostaa jännältä, mutta hyvältä! Ootko sä kokeillu muilla yrteillä tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki eivät rosmariinin mausta pidä, mutta jos rosmariini miellyttää, niin kivan maun se antaa myös pannacotalle. Ei ole vielä tullut kokeiltua muita yrttejä, mutta ainakin voisin kuvitella, että minttu ja sitruunabasilika sopisivat.:)

      Poista
    2. Näin on, tuo sitruunabasilika kuulostaa kivalta :) Ei ois itelle tullu mieleen! Pitäis varmaan vieläkin rohkeammin kokeilla eri makuja.

      Poista
    3. Meillä kasvaa nyt ensimmäistä kertaa sitruunabasilikaa ja kiva sitruunainen maku siinä on. Varmasti pannacottaankin antaisi hyvän aromin. Rohkeutta monesti ruoanlaitossa tarvittaisiin enemmän. Itsekin tulee useimmiten pysyteltyä kaikessa totutussa. Voi vaan moni hyvä yhdistelmä jäädä kokematta.

      Poista
  2. Mä niin tykkään noista purkkijälkkäreistä,ja olenkin kerännyt sellaisia purkkeja muutama (erään juustolan lampaanmaitojugurtit tuli kivoissa purkeissa:)
    Rosmariinia pitäisi joskus kokeilla tuollaisessa;käytän sitä aika vähän vaikka sitä kasvaa tuossa ihan vieressä puistossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jälkkärit on käteviä purkissa. Jääkaapissakin mukava säilyttää, kun on kansi päällä. Välillä jotkut tuotteet tulevat kivoissa purkeissa. Nämä purkit nyt tuli ostettua ihan varta vasten, kun eivät olleet hinnallakaan pilattuja.:) Ensimmäistä kertaa käytin rosmariinia makeaan. Useimmiten vain liharuokiin. Tykkään kyllä rosmariinista tosi paljon.:)

      Poista
  3. Ihanat purkit! Minulla on aina ongelmana, että kaikki purkit ovat jääkaapissa täynnä jotain hilloa tai vastaavaa. Pitäisi varmaan hankkia ihan erilliset "tarjoilupurkit".

    Eikä mikään ole ihanampaa kuin voida hakea pihalta marjat herkkuihin. Meitä vähän harmittaa, kun vadelmia tulee tänä vuonna niin vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpöt purkit löysin kaupasta.:) Useimmiten meilläkin purkeissa on hilloa ja muuta, mutta nämä saavat nyt olla pelkästään tarjoilussa.:) Tämä on ihanaa vuodenaikaa, kun omasta pihasta ja metsästä voi hakea kaikenlaista ruokapöytään.:)

      Poista
  4. Ihanan näköiset retki-jälkkärit! En ole koskaan pannacottaa tehnyt, pitäisi ehdottomasti sitäkin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Pannacottaa kannattaa kokeilla. On helppo ja tosi hyvä jälkiruoka. Variaatioita on monia ja näistä saa tosi näyttäviä.:)

      Poista
  5. voi nami...tämän täytyy olla herkkua,enpä ole jälkkäreihin rosmariinia laittanut muuten tykkään ruoissa siitä paljon =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli hyvää. Monet yrtit sopivat hyvin myös jälkiruokiin, vaikka kieltämättä useimmiten itsekin käytän rosmariinia vain ruoissa.:)

      Poista
  6. Pakko nyt vielä täälläkin todeta, että kyllä on tosi kätevät ja suloiset purkit! Ei olisi tullut itselleni mieleen tehdä jälkiruokaa purkkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet purkit on tosi käteviä tähän tarkoitukseen. Vaikkei edes joutuisi mihinkään jälkiruokia kuskaamaan, niin aika kätevät jääkaapissa, kun saa kannet tiiviisti päälle.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-