sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pöytä katettu kahdelle


Aika hiljaista tahtia bloggaamisen kanssa on tullut pidettyä viime aikoina. Kovat helteet vievät voimat, mutta muutenkin tekee hyvää välillä pitää vähän "lomaakin" ja nauttia kesästä ilman bloggaamisen paineita. Eihän tämä kuitenkaan mitään työtä ole, vaan pelkästään mukava ja antoisa harrastus. 


Eilen löytyi vähän enemmän aikaa ja intoa kokkaamisellekin, ja sain aikaiseksi useamman lajin aterian. Muun muassa leivoin muhkean focaccian, jonka täytteeksi tuli Aurajuustoa, punasipulia sekä mustia oliiveja.


Lisukesalaatiksi tein raikkaan ja rapean kukkakaalisalaatin, jonka ainekset kevyesti marinoin. Kasvimaalla rehottaa jo mangoldi ja sen lehdet kääräisin rullalle kananjauhelihatäytteellä. Mangoldin värikkäät varret hyödynsin kukkakaalisalaatissa.


Itse tehdyt kananuggetit olivat sopivaa sormisyötävää ja niitä dippailtiin harissa-majoneesiin. Jälkiruoaksi valmistin rosmariini-pannacottaa, jotka nautittiin tuoreiden marjojen kanssa. Lisäksi naposteltavana oli viinirypäleitä sekä persikan lohkoja. Valkoviiniä unohtamatta...


Pöytä katettiin ulos vehreän humalaseinämän viereen ja ateria nautittiin lämpimässä kesäillassa. Arvaattekos, missä ateriointipaikkamme oli?


Vahdin valtakunnassa. Koira-aitaus on ollut jo muutaman vuoden lähes käyttämättä, koska vahtimme ei viihdy siellä yksinään, eikä vanhusta viitsi kiusata. Ja näillä keleillä onkin mukavampi huilata sisällä ilmastoinnin alla kuin olla ulkona paahtavassa helteessä. Eli jotain käyttöä saatiin nyt tuollekin tilalle, ja ainakin sinne saa ruoat kätevästi ikkunan kautta, koska aitaus on keittiön vieressä. Ja vahtikin viihtyi aitauksessa kerrankin, kun oli seuraa ja etenkin ruokaa.

Reseptit ruokiin tulossa lähiaikoina...

8 kommenttia:

  1. Ihana ruokailutila teillä ulkona ja paljon herkkuja olitkin valmistanut.Helteellä ei tosiaankaan jaksa paljon aikaa viettää keittiössä,Huh,minulla vielä joitakin hellekuukausi jäljellä,huokaus! Rapsutuksia hauvelille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisihan tuosta tehdä joskus vaikka kunnon terassin, jos ei koira-aitaukselle ole tarvetta.:) Joskus on mukava tehdä useampaa lajia syömistä, vaikka meneehän niihin valmisteluihin aikaa. Helle vie aika tehokkaasti voimat. Paljon mitään ei jaksaisi tehdä. Onneksi täällä jo vähän lupailee, että viimeinen superhelleviikko käynnistyi. Lämmintä nyt kuitenkin riittää vielä useamman viikon, mutta toivottavasti nämä pahimmat alkaa olla ohi.

      Poista
  2. Sama täällä... helteet vienyt voimat! Voi mitkä pöydän antimet... nams!
    Hih, hyvä ruokailupaikka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkaan ulkona ei kauaa jaksa mitään tehdä. Harmittaa, kun työt kasaantuu helteiden takia. Kiitos, oli hyvät syömiset ja ruokailupaikkakin mukava, kun vahtikin sai siellä vapaasti olla.:)

      Poista
  3. Aika upea ateria.:) Olisinpa saanut olla mukana, olisi kyllä maistunut! Jotain näistä ohjeista on pakko kokeilla meidänkin kotikeittiössä! Sinä se olet vaan niin inspiroiva... Usein, kun mielenkiintoni on aivan nollassa ruoan suhteen, tulen tänne katselemaan kuviasi ja innostumaan.:)

    En ole ikinä ollut mikään hirveä helleihminen, tosin lapsena helteet eivät haitanneet. Kaikki kesät meni maalla pihaleikeissä tai uidessa. Nykyään en enää välitä helteistä ollenkaan, enkä muutenkaan ole enää niin henkeen ja vereen kesäihminen. Onhan kesä toki ihanaa aikaa, nautin mökillä olosta ja tuoreista raaka-aineista, vihanneksista ja marjoista.:) Pidempiaikaiset helteet käyvät kropan päälle, minulla menee koko elimistö ihan sekaisin enkä jaksa mitään. Bloggaamisestakin on ollut pakko pitää lomaa juuri sen takia, että keittiössä ei ole syntynyt mitään uutta. Odotan jo innolla syksyä, olen entinen syksyn inhoaja, nykyinen rakastaja. Syksy on nykyään ehkä jopa lempivuodenaikani! Nautin sienestyksestä ja pitkistä lenkeistä raikkaassa syyssäässä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli mukava taas pitkästä aikaa istua vähän runsaamman pöydän ääreen. Ja jäihän noista syömistä vielä seuraavallekin päivälle. Ei sentään kahdestaan saatu kaikkea tuhottua yhdellä istumisella.;) Kokeile vaan, jos joku resepteistä tuntuu mielekkäältä. Kiva kuulla, että inspiroi. Välillä aina iskee uskon puute itseensä, ja sitä miettii, että pitääkö blogiakin ihan turhaan. Löytääkö muut täältä yhtään mitään kokeilemisen arvoista. Välillä kokkausinto on hukassa, mutta sieltä jostain se aina löytyy.:)

      Minusta tuntuu, ettei lapsena edes tällaisia helteitä ollut. Ulkona oltiin aamusta iltaan, eikä nahka koskaan palanut. Nyt ei tarvitse pitkiä aikoja auringon porotuksessa olla, kun jo kärvähtää. Ja muutenkin tuolla ulkona paahteessa on ihan hirveä olla. Pihallakin olisi töitä vaikka kuinka paljon, mutta ei vain jaksa, kun aurinko porottaa.:( Kesässä on hyvää juurikin se, että on niin paljon tuoreita raaka-aineita käytettävissä, mutta kyllä itsekin nykyään pidän enemmän keväästä sekä syksystä. Syksy varsinkin, kun kuulaassa säässä pääsee metsälle sieniä poimimaan.:)

      Poista
  4. oi että,kyllä kahden on kelvannut <3 upea ateria kaikkineen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, meillekin kelpasi. Oikein hyvää oli.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-