tiistai 19. elokuuta 2014

Keitetyt ravut


Rapukestien pääosaa esittivät tietenkin saksiniekat itse. Ravut pitää keittää mausteliemessä jo hyvissä ajoin ennen niiden tarjoilua, koska ne jätetään maustumaan liemeensä vaikka seuraavaan päiväänkin saakka. Rapuja kannattaa varata ainakin 5 - 15 ruokailijaa kohti. Rapujen määrä riippuu myös muista tarjottavista. Jos ravut ovat pääruokana, silloin niitä pitää varata enemmän. Alkuruoaksi riittää 5 - 6 rapua henkilöä kohden. Keitettyjen rapujen kanssa ei tarvita välttämättä muuta kuin paahtoleipää, voita sekä tilliä. Pakasteravuille löytyy ohje täältä.


Keitetyt ravut
(n. 30 rapua)

4 l vettä
1 dl karkeaa merisuolaa
3 sokeripalaa
tillinvarsia kukintoineen

Tarjoiluun:
paahtoleipää
voita
hienonnettua tilliä

Pese elävät ravut huolellisesti juoksevan kylmän veden alla. Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Lisää joukkoon reilusti tillinvarsia. Kiehauta ja laita ravut kiehuvaan veteen yksitellen. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Jäähdytä ravut nopeasti liemessään. Poista liemestä tillinvarret ja lisää joukkoon uutta, tuoretta tilliä. Laita jäähtyneet ravut liemineen kylmään ja anna maustua vähintään kuusi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Nosta ravut liemestä tarjoiluvadille. Koristele esim. tillillä, mustaherukan lehdillä sekä sitruunalla. Tarjoile rapujen seurana paahtoleipää, voita sekä tilliä.


2 kommenttia:

  1. Nämä ravut on semmosta herkkua, etten ole koskaan maistanu. Ei ole ollut tilaisuutta, enkä ole itse tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa joskus kokeilla. Ravut on tosi hyviä, vaikka onhan noissa aika näprääminen, kun ne syötävät tuolta kuorista irrottelee.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-