maanantai 18. elokuuta 2014

Katkarapu-kookoskeitto


Rapukestien alkuruoaksi tein kookoksen makuisen, tomaattipohjaisen katkarapukeiton. Potkua keittoon antaa chili. Katkarapu-kookoskeitto on ollut meillä kestosuosikkina jo useamman vuoden ja sitä pitää aina silloin tällöin tehdä. Useimmiten teen keittoa iltaherkuksi ja keitto syödään silloin hyvän patongin kanssa. Jos keittoa haluaa tehdä päivän ateriaksi, voi siitä tehdä ruokaisampaa lisäämällä joukkoon esimerkiksi pastaa, nuudeleita, vihanneksia tai juureksia.

Katkarapu-kookoskeitto

2 rkl ruokaöljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
1 prk (370 g) Mutti paseerattua tomaattia
1 prk vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 - 2 kasvis- tai kalaliemikuutiota
ripaus sokeria
tilkka sitruunamehua
n. 250 g katkarapuja
hienonnettua tilliä

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Siivuta chili ohuiksi renkaiksi. Kuumenna kattilassa ruokaöljy ja kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää sekaan vähitellen paseerattu tomaatti, vesi sekä kookosmaito. Murenna joukkoon liemikuutiot ja kiehauta. Keitä n. 15 minuuttia. Mausta keitto sokerilla ja sitruunamehulla. Lisää lopuksi keittoon katkaravut ja tilliä. Älä enää keitä, ettei katkaravut sitkisty.

8 kommenttia:

  1. Onpas maukkaan oloinen resepti -täytyy kokeilla! Syksyn alkaessa tekee taas mieli keittoruokia. Tästä tuli myös mieleen oma suosikkikeittoni resepti, jos haluat vilkaista. :)

    http://pikku-bambin.blogspot.fi/2014/02/tulinen-broileri-nuudelikeitto.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin meillä tästä keitosta tykätään.:) Mausteiset keitot alkavatkin aina maistua, kun ilmat viilenevät. Vilkaisin, kanakeitto on meillä myös suosittu.:)

      Poista
  2. Näyttää kyllä niin herkulliselta että tuon on oltava taivaallisen hyvää! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää lämmittävän mausteiselta, täydellistä siis viileneviin iltoihin.:) Tuo avomieheni ei oikein keitoista välitä, mutta jos keitossa on katkarapuja ja chiliä, rupeaa varmaan keittokin maistumaan.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että tällainen keitto voisi teilläkin kelvata, koska meilläkin on miehen suurta herkkua, vaikkei myöskään kaikista keitoista välitä.;) Katkarapu-, sieni-, sipuli- ja valkosipulikeitot ovat sellaisia herkkukeittoja meillä, joita joskus aina iltaisin patongin kanssa syödään.:)

      Poista
  4. Suuret kiitokset ohjeesta! Oli herkkua. :) Kaipasin ruokaisampaa keittoa ja lisäsin pari porkkanaa mukaan (muutakin oli tarkoitus lisätä, mutta ne unohtui kaikessa kiireessä), kookosmaidon tilalla meni pieni purkki kookoskermaa sekä vettä ja sitruuna vaihtui limeen, jota sattui kaapista löytymään. Tätä keittoa teen varmasti monta kertaa syksyn ja talven aikana. :) Muutenkin jos sattuu olemaan hyviä ohjeita mausteisiin kasvis/äyriäiskeittoihin niin ohjeet otetaan innolla vastaan. T. Yleensä kovin hiljainen vakilukija Hellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Hyvä, että tykkäsit.:) Tämän keiton saa tosiaan helposti tuunattua ruokaisammaksi, kun lisää joukkoon juureksia ym. Eiköhän tässä syksyn/talven mittaan taas keitto-ohjeitakin lisää tule, kun ne ovat niin hyviä kylmän vuodenajan ruokia. Ja nimen omaan mausteisia. Niistä meillä tykätään.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-