sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Raparperisiirappi


Raparperia on vielä maassa reilusti, joten hain pari isoa vartta ja keitin pienen erän kirpeän makeaa siirappia. Raparperisiirappia ajattelin käyttää esimerkiksi erilaisten juomien pohjana, joten jätin siirapin aika juoksevaksi. Jos raparperin makua haluaa siirapin muodossa vaikka jäätelölle tai letuille, kannattaa siirapin keittoaikaa hieman pidentää, jolloin koostumuksesta saa parempaa siihen tarkoitukseen.

Raparperisiirappi

1 l kuorineen kuutioituja raparperin varsia
1 dl vettä
2 1/2 dl sokeria

Mittaa raparperikuutiot ja vesi kattilaan. Kiehauta ja keitä, kunnes raparperi pehmenee ja kuutiot menevät ihan muusiksi. Siivilöi liemi tarkasti talteen raparperia hieman painellen ja sekoita liemeen sokeri. Kiehauta ja keitä n. 5 minuuttia. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin.

12 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoinen siirappi. Sopii varmaan todella hyvin jäätelön seuraksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siirappiakin voi keitellä melkein mistä vain.;) Hyvin sopii tämä jäätelön kanssa, ja turkkilaisen jogurtinkin kanssa oli hyvää.:)

      Poista
  2. Varmaankin tosi hyvää,tuota pitää tehdä sitten kun olen taas kotona.

    VastaaPoista
  3. Loistava idea! Sopii drinkkeihin aivan loistavasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juomiin saa vähän raparperin makua sekä väriä.:)

      Poista
  4. Minulle tämä maistuisi lettujen ja jäätelön kanssa!:)

    VastaaPoista
  5. Kiva idea raparperin käyttöön. Mulla vielä suurin osa raparpereista maassa.... taidanpa viedä ohjeen mukanani kokeiltavaksi. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhemmat, puisevammat varret käyvät hyvin vielä tällaiseen käyttöön. Kokeile vaan, ja keittele siirappia vähän kauemmin, jos haluat muuhun käyttöön kuin juomien maustamiseen.:) Minunkin pitäisi siivota loput raparperit maasta pois. Ovat jo niin nurmikon leikkuunkin tiellä, kun ovat levähtäneet pitkin ja poikin.

      Poista
  6. Kuinkahan kauan siirappi säilyy hyvänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmässä säilytettynä siirappi säilyy ainakin muutaman kuukauden.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-