tiistai 1. heinäkuuta 2014

Irish Coffee -jäätelö


Optimistisesti teen edelleen näitä jäisiä herkkuja helteiden varalle, jos se tästä vielä kesäisemmäksi muuttuisi. Kesäkuu vaihtui jo heinäkuuksi, mutta edelleen on viileää. Pakko niitä kunnon kesäpäiviäkin vielä on tulla, joten jäätelöreseptikin on ihan paikallaan. Kaapissa oli purkki karamellisoitua maitotiivistettä ja sitä käytin tämän jäätelön pohjana. Makumaailmaa miettiessäni mieleen juolahti piristävä kahvi, ja ensin jäätelöstä piti tulla ihan vain kahvijäätelöä. No, enhän millään silti malttanut olla lorauttamatta joukkoon hieman viskiäkin, joten kahvijäätelö muuttui Irish Coffee -jäätelöksi. Eli aikuisille ihan oma jäätelönsä.

Irish Coffee -jäätelö

1 prk karamellisoitua maitotiivistettä
1 1/2 dl erittäin vahvaa kahvijuomaa
2 1/2 dl vispi- tai kuohukermaa
viskiä oman maun mukaan

Kaada kuuma kahvijuoma maitotiivisteen joukkoon ja sekoita ainekset hyvin ja tasaisesti yhteen. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi ja yhdistä kahvilla maustetun maitotiivisteen kanssa. Kaada massa rasiaan tai pakastamisen kestäviin annoskuppeihin. Jäädytä. Jos jäädytät jäätelön rasiassa, kannattaa massaa alkuvaiheessa sekoitella muutaman kerran rakenteen parantamiseksi.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa... Nyt kun vielä tulisi ne lämpimät kelit niin voisin kokeilla tätä :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanan kuulloista :) Mäkin tein viime helteillä erilaisia jäätelökokeiluja, ja lemppariksi nousi tiramisu. Onneksi lupailevat hieman lämpimämpiä kelejä taas ensi viikoksi, niin tarkenee taas tehdä lisää näitä herkkuja :)

  VastaaPoista
 3. OI nam! olen näistä itsetehdyistä jäätelöistä haaveksinut mutta säiden takia inspiraatio antaa odottaa itseään. Laitan vinkin talteen ensi viikon helteitä varten ;)

  VastaaPoista
 4. Minä maistoin tänään ihanaa Juhlamokka kahvijäätelöä. Kaupasta ostettu tosin, mutta maistui ihan kotitekoiselta. Kolmen kaverin jäätelöä oli se, mielettömän hyvää.:) Kahvin maku on ihana jäätelössä. Sopii ihan täydellisesti kuumaan kesäpäivään! Tuo sinun jäätelösi kuulostaa ja näyttää kyllä syötävän hyvältä. Ihan varmasti on aikuisten mieleen tuollainen herkku.;)

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-