keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Grillatut kanavartaat


Erilaisia vartaita on tosi kiva grillata, ja paljon kätevämpääkin se on, kun ainekset ovat vartaassa helposti käänneltävissä, eikä kaikki irrallaan ja erikseen grilliritilällä. Vartaisiin voi laittaa melkein mitä vain mieli tekee, lihaa, kanaa, kalaa, kasviksia, hedelmiä jne. Kanavartaita meillä ei oltukaan koskaan tehty, joten oli korkea aika kanastakin jonkinlaiset vartaat kehitellä. Maustamattomia kanapaloja marinoin ensin seuraavaan päivään saakka. Marinadiin laitoin mm. Srirachaa, limetin mehua sekä sitruunaruohotahnaa. Kanan kanssa pujottelin vartaisiin persikkaa sekä suippopaprikaa. Makea persikka sopi hyvin mausteisen kanan kylkeen. Tulisesta Sriracha-kastikkeesta huolimatta näistä vartaista ei tule hirveän tulisia, vaan lempeän mausteisia. Jos haluaa tulisuutta lisää, voihan Srirachaa tarjoilla vielä vaikka valmiiden vartaiden seurana.


Grillatut kanavartaat

n. 500 g maustamattomia kanafileitä
2 persikkaa
2 punaista suippopaprikaa

Marinadi:
1 rkl ruokaöljyä
2 rkl Sriracha-kastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl limetin mehua
2 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl suolaa

Leikkaa kanafileet paloiksi. Sekoita marinadin ainekset hyvin yhteen ja laita kanapalat marinadiin. Anna maustua viileässä yön yli, jotta liha maustuu kunnolla. Ota kanapalat lämpimään hyvissä ajoin ennen grillausta. Halkaise persikat, poista kivet ja leikkaa hedelmäliha reiluiksi kuutioiksi. Halkaise suippopaprikat, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Pujottele aineksia vuorotellen varrastikkuihin ja grillaa vartaita grillissä käännellen, kunnes liha on kypsää ja vartaat saaneet väriä.


5 kommenttia:

  1. Tosi ihanan näköisiä vartaita. meillä ollaan kans lähipäivinä tehty muutamaa sorttia vertaita, vaan ei broielrista....josko näitä seuraavaksi. Mulla on menossa joku ihmeen paprikakausi...grillattua paprikaa söisin vaikka joka päivä.... nämä hieman sitäkin tuskaa lieventäisivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mimmi!:) Vartaat on kyllä mukavia grillattavia. Broileri on hyvä lihavalinta, kun kypsyy aika nopeasti ja muutenkin vähän kevyempää kuin vaikka possu. Grillattu paprika onkin tosi hyvää.:)

      Poista
  2. Ihanat on ainekset näissäkin vartaissa. Makeat hedelmät kyllä sopivat erinomaisesti kanan kanssa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hedelmät antaa hyvän lisän vartaisiinkin.:)

      Poista
  3. voi miten paljon ihania herkkuja täällä on....kunpa meillä olisi kunnon grilli... vaikka tein minä juuri joku aika sitten vartaita uunissa,ei vaan tule sitä grillin makua ;)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-