lauantai 21. kesäkuuta 2014

Marinoitu punasipuli


Tein viikolla nyhtölammasta, ja riivityt lihat syötiin pitaleipien täytteenä. Pitaleipiin tarvittiin tietenkin lihan lisäksi myös muita lisukkeita, ja sipulihan sopii aina lihan kanssa. Marinoin sitten ohuita punasipulin renkaita mausteliemessä muutaman tunnin ajan. Marinadissa sipuli pehmenee ja maustuu. Marinoitu punasipuli on hyvää myös hampurilaisten välissä sekä muuten vain lisukkeena lautasella muun ruoan kyljessä. Nyhtölampaaseen ja pitaleipiin on ohjeet tulossa myöhemmin.

Marinoitu punasipuli

2 isoa punasipulia
3/4 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
mustapippuria myllystä
1 dl ruokaöljyä
tuoretta timjamia

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Mittaa kattilaan punaviinietikka, suola ja hunaja. Kiehauta ja kaada liemi sipulirenkaiden päälle astiaan. Lisää joukkoon öljy, mustapippuria sekä timjamia. Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.


15 kommenttia:

  1. Hyvää, kaunis heleä värikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää ja sipuliin tulee tosi kaunis väri.:)

      Poista
  2. Oih, marinoitu punasipuli on ihan mielettömän hyvää ja kauniin väristä.:)

    VastaaPoista
  3. Mä aattelin tehdä tätä viikonloppuna synttärijuhliini tortillojen yhdeksi lisukkeeksi. Mulla on jauhelihaa ja nyhtöpossua päätäytteinä niin ajattelin että tälläinen menisi juurikin nyhtöpossun kanssa. Ikinä en oo tälläistä maistanut ja nyt haluisi kokeilla. Miten tämä on parhaimmillaan eli koska mun kannattais tää tehdä? Ja kuinka kauan säilyy? Kiitos jo etukäteen avustasi taas 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekisin tätä juhliin varmaan edellisenä päivänä tai juhlapäivän aamuna, jos aikaa on. En oikein osaa sanoa kuinka kauan säilyy. Etikka tietysti auttaa säilymään, mutta sitten tuossa on öljyä, joka ei ole niin säilyvä. Itse teen tätä yleensä niin, että korkeintaan muutamaksi päiväksi riittää.

      Poista
    2. Googlettelin ja viikon kaksi tällaiset säilyvät hyvinkin. Marinoidut punasipulit on hyvä lisuke ja sopii tosi moneen.:)

      Poista
    3. Ok kiitos 😊 Aattelin tuplana tehdä tuon kun meitä on jotain 30 henkeä syömässä. Varmaa ihmismäärää en tiedä. Menee sitten mitä menee mutta ainakin päästään maistamaan ja uskon että tuo tuplamäärä riittää 😋 Vähän meinas stressiä pukata kun en oo kerennyt näihin omiin juhliin lainkaan valmistautua etukäteen... mutta kyllä mä varmaan selviän juhlista kunnialla. Ikäkriisistä en tiedä selviänkö 😅

      Poista
    4. Eiköhän tuplamäärästä jo jotain saa. Kaikki ei välttämättä sipulista pidä eikä sitten ainakaan jää kauheasti yli. Juhlien järjestäminen tietää aina stressiä.:) Juuri oli isän 70-vuotisjuhlat. Kyllä siinä stressiä (ja hikeä) pukkasi, kun koitti tehdä kakkuja 30 asteen lämmössä. Mutta sinä, jos kuka selviät juhlista. Ja kyllä se ikäkriisikin helpottaa (kai).;)

      Poista
    5. Joo on ollut ihan kiva pitää uunia päällä monta tuntia päivässä näillä ilmoilla 😅 Mutta meilläkin puksuttaa tuo ilmalämpöpumppu kokoajan viileää niin hyvin pärjää😁 Ei tarvi pelätä kermakakkujen lässähtämistä. Viimeksi tein lauantaina sen pupukakun niin kuljetin sitten vaan kylmälaukussa sen kun oli niin kuuma!
      Kiitos vielä! ❤

      Poista
    6. Tämä marinoitu punasipuli oli tosi hyvää ja sopi vietävän hyvin nyhtöpossun kaveriksi tortillaan! :)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-