maanantai 9. kesäkuuta 2014

Mansikkamojito


Se on nyt virallisesti kesä, koska minäkin innostuin taas tekemään kesäisiä juomasekoituksia. Helteellä alkoi jo kovin tehdä sangriaakin mieli, mutta iltamyöhällä en viitsinyt isoa määrää juomaa tehdä, ja sangriaa kuitenkin tulee aina valmistettua iso kannullinen. Sen sijaan tein toista lempijuomaamme eli mojitoa, ja tällä kertaa mansikkaisena versiona. Mansikkamojito saa olla hieman sakeaa, joten juoman pohjaksi soseutan aina kohmeisia pakastemansikoita. Rommia sekoitukseen voi laittaa ihan oman mielensä mukaan. Nämä mojitot olivat melko mietoja. Mintun määrääkin voi muutella. Varsinkin, jos käyttää kaupan minttua, missä on ohuet ja pienet lehdet, määrää voi lisätä. Oman maan minttu on rehevää ja pienempikin määrä riittää jo hyvin antamaan sopivan mintun maun.

Mansikkamojito
(3 - 4 lasillista)

4 dl pakastemansikoita
1 limen puserrettu mehu
3 rkl raakaruokosokeria
20 mintun lehteä
12 cl vaaleaa rommia
24 cl Spritea

Tarjoiluun:
pakastemansikoita
muutama mintun lehti

Mittaa kulhoon kohmeiset pakastemansikat, limen mehu, raakaruokosokeri sekä mintun lehdet. Soseuta esim. sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi. Lisää joukkoon rommi ja Sprite. Täytä lasit jäisillä mansikoilla ja laita joukkoon muutama mintun lehti. Kaada mansikkamojito laseihin ja tarjoile heti.

12 kommenttia:

  1. Rommin ystävänä rakastuisin tuohon heti;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommin maku on minunkin mieleeni leivonnaisissa, jälkiruoissa ja tällaisissa miedohkoissa juomissa. Ihan perusmojitokin on ihanaa ja raikasta.:)

      Poista
  2. Jos en olisi raskaana kokeilisin tätä ensitilassa! ;D Ihanan näköistä! Itse olen tehnyt paljon mansikka-margaritaa, niin ihanan raikasta sekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa sitten joskus kokeilla.;) Mansikasta tulee paras mojito, mutta kyllä mansikkamargaritakin hyvää on.:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos.:) Näin meillä kuluu kesän mittaan aika paljon mansikoita. On niin hyvää.:)

      Poista
  4. Aivan ihanat, olen tehnyt myös mansikoista, vadelmista ja mustikasta limen kera. Hyviä ovat olleet kaikki, vaikka kai tuo mansikkainen on eniten kesäinen :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmamojitoja olen minäkin tehnyt Leila Lindströmin ohjeella, hyvää sekin.:) Viime aikoina olen miettinyt voisiko mustikoistakin tehdä, koska pakastimessa mustikkaa on vielä reilusti. Nyt tiedän, ja ensi kerralla juodaan sitten mustikkamojitoja.:)

      Poista
  5. voi että on ihanan näköistä,ikinä en ole maistanut minkään sortin mojitoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset mansikkaiset kesäjuomat on ihania.:) Kannattaa korjata asia. Mojitot on hyviä ja raikkaita.:)

      Poista
  6. Tämä näyttää kyllä aivan ihanalta ja toimii varmaan loistavasti myös ilman rommia alkoholittomana, sellainen olisi omaan mieleeni hyvä kesäjuoma. Miehelle teen kyllä näitä rommiversioita! Viime kesänä mustaherukkamojito oli hitti!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommin voisi hyvin jättää poiskin, jos haluaa alkoholittoman. Laittaa vaikka enemmän limonadia tai vaikka kivennäisvettäkin, jos ei halua niin makeaa. Kyllähän mansikkainen juoma alkoholittomanakin maistuu.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-