perjantai 13. kesäkuuta 2014

Korvasienipasta


Tänä keväänä ehdittiin hieman käymään korvasienipaikoillakin, eikä ihan tyhjin käsin jouduttu palaamaan. Korvasienillä piti päästä myös heti herkuttelemaan, joten tein yksi päivä nopean korvasienipastan, kun ruokailu venähti taas kerran iltamyöhälle. Korvasienipasta ei sen kummempia mausteita kaivannut. Suola ja valkopippuri riittivät. Samoin parmesaani ja ruohosipuli antoivat pastalle lisämakua. Korvasienet saivat loistaa pääosassa ilman, että muut maut olisivat liikaa niitä peittäneet.


Korvasienipasta

1 ps pennepastaa
5 dl esikäsiteltyjä eli myrkyttömiksi ryöpättyjä korvasieniä
nokare voita
2 1/2 dl ruokakermaa
suolaa
jauhettua valkopippuria
2 dl raastettua parmesaania
tuoretta ruohosipulia

Tarjoiluun:
raastettua parmesaania

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan hyvin suolatussa vedessä. Paloittele korvasienet reiluiksi paloiksi ja paista niitä pannulla voissa. Lisää sienten joukkoon ruokakerma ja kiehauta nestettä hieman kasaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Valuta keitetty pasta ja sekoita joukkoon korvasienikastike. Lisää pastan joukkoon parmesaaniraaste sekä hienonnettua ruohosipulia. Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja tarjoile heti. Ripottele annosten päälle vielä hieman parmesaaniraastetta.


Korvasienipastat syötiin pihalla puutarhapöydän äärellä, kun helteinen päivä kääntyi mukavan viileäksi illaksi. Pastan kanssa maistui lasilliset punaviiniä. La Garnacha Salvaje Del Moncayo sopii runsaammille pastoille, kanalle, kalkkunalle, porsaalle sekä kaikille vaaleammille liharuoille. Ja vaikka kalan kanssa useimmiten tarjotaan valkoviiniä, voi tätä punaviiniä kokeilla myös rasvaisen kalan. kanssa. Garnacha on myös hyvä seurustelu- ja nautiskeluviini. Viinin mausta löytyy hillomaista vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa, sekä myös lakritsia ja mausteisuutta. Maku on keskitäyteläinen ja lämmin, tanniinit ovat pyöreät ja pehmeät. Karpaloinen hapokkuus tasapainoittaa viinin kokonaisuutta. Viinin rypäleet on kerätty 40 - 80 vuotta vanhoista köynnöksistä, ja viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä viisi kuukautta.

Viini saatu blogin kautta Norex Spirits Oy:ltä.

6 kommenttia:

  1. Oih, korvasienet ovat jotain käsittämättömän maukasta. Laittaminen vain vaikuttaa raskaalta, menikö kauan sienien ryöppäyksessä ja kuinka monta keitinvettä käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvasienet ovat ihan parhaasta päästä, mutta onhan niiden laittamisessa aika kova työ. Nykyinen suositushan on, että korvasieniä ryöpätään runsaassa vedessä viiden minuutin ajan kaksi kertaa. Minä ryöppään varoiksi kolme kertaa. Se ei kuitenkaan vielä vie liikaa makua sienistä pois. Oman aikansa se aina vie ennen kuin iso kattilallinen vettä alkaa kiehua. Useimmiten olen ryöppäämisen tehnyt ulkona kaasulla, jolloin veden saa hieman nopeammin kiehumaan. Nyt ryöppäsin sisällä sähköhellalla. Nopeuttaakseni keittämistä, kiehautin veden ensin vedenkeittimellä. Vaikka aikaa ryöppäämiseen menee, niin siinähän niitä silti muiden töiden ohella keittelee.

      Poista
  2. Ihanaa! Veljeni löysi enemmänkin korvasieniä ja ne ovat nyt odottamassa äidin pakkassessa. Sienisokeria näissä on vähemmän kuin herkkutateissa, joten minäkin pääsen maltillisesti maistelemaan.

    VastaaPoista
  3. Pasta valmistuu nopeasti, vaikka tämän pastan esivalmistelu tosin ottaa oman aikansa.:) Me emme ole tutustuneet olleenkaan korvasieneen, ainakaan vielä.

    VastaaPoista
  4. Minä just tein lähes ohjeen mukaisen pastan.. hyvää oli. Kiitoksia vinkeistä. En välttämättä olisi itse hoksannut.

    Itsellä sattui olemaan kevätsipulin vartta, jolla korvasin ruohosipulin. Paistaessa käytin oliiviöljyn ja voin sekoitusta. Loppuvaiheessa paistamista lisäsin lorauksen vermuttia sekaan.

    Suolaa en lisännyt kun juustossa ja voissa sitä löytyy riittävästi minun makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kiva, että löytyi kokeiltava resepti.:) Kevätsipuli sopii mainiosti pastan joukkoon ruohosipulin sijaan, eikä vermuttilisäyskään hassummalta kuullosta.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-