tiistai 20. toukokuuta 2014

Harissamaustetut pekoni-broilerikääröt aurinkokuivattu tomaatti-viherpippurisulatejuustotäytteellä


Viime aikoina on ollut niin kiireistä, että blogin päivitystahti on pakosti hiljentynyt, enkä ole kunnolla ehtinyt kierroksia tekemään muidenkaan blogeissa. Töitä riittää ja lyhyillä yöunilla koitetaan pärjätä. Kaiken kiireen keskellä ruoanlaittokin jää aina vähän heikommalle ja väsyneenä ja nälkäisenä alkaa mieluummin heti syömään, kuin ottamaan annoksesta kuvia blogia varten. Nyt kuitenkin räpsäisin näistä sanahirviökääröistä äkkiä kuvan, että saisin vihdoin reseptin tännekin jaettavaksi. Näitä broilerikääröjä meillä on tehty monet kerrat, ja paljon näistä tykätään. Harissa-tahna antaa näille kääröille ihanan tulisen ja mausteisen maun. Pekonin sisällä broileri kypsyy meheväksi ja täyte antaa vielä kääröille oman lisänsä. Tosi herkullisia.

Harissamaustetut pekoni-broilerikääröt aurinkokuivattu tomaatti-viherpippurisulatejuustotäytteellä
(6 kpl)

3 broilerin rintafileetä
suolaa
6 tl harissa-tahnaa
1/2 pkt Koskenlaskija -viherpippurisulatejuustoa
6 aurinkokuivattua tomaattia
12 pekonisiivua

Leikkaa fileet auki isommiksi ja ohuemmiksi paloiksi kirjan tavoin. Eli keskelle filettä viilto ja siitä molempiin suuntiin viillot sivuille. Nuiji fileitä hieman ohuemmiksi ja leikkaa fileet kahteen osaan, jotta saat kuusi kääröä. Ripottele fileille hieman suolaa. Levitä fileiden sisäpintaan teelusikallinen harissa-tahnaa jokaiseen. Paloittele sulatejuusto kuuteen reilun kokoiseen palaan ja asettele juustopalat ja aurinkokuivatut tomaatit fileille. Kääri fileet rullalle ja kääri rullat vielä pekoniviipaleilla. Voit käyttää cocktailtikkuja apuna pitämään kääröt kiinni kypsennyksen ajan. Kypsennä kääröjä uunissa 225 asteessa n. 20 - 25 minuuttia, kunnes liha on kypsää ja pinta saanut väriä.

15 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä (ja varmasti makuisia) kääröjä! Olen itsekin tehnyt varsin saman tapaisia herkkukääröjä porsaansisäfileestä, pekonista ja koskenlaskijasta - toimii. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä broilerikääröt on tosi hyviä. Usein tulee tehtyä. Hyvältä kuulostaa myös sinun käärösi. Pitääkin vaihteeksi tehdä myös possun sisäfileestä.:)

      Poista
  2. Tsi ihanan näköisiä, namskis. Nilla aineksilla ei voi tulla kun hyvää...

    VastaaPoista
  3. Tartteis oikolukijan....siis TOSI ihanan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ei voi kyllä pahasti mennä pieleen näillä aineksilla.:)

      Poista
  4. Nam,nam - harissa on ihanaa.
    Tervetuloa käymään uudessa blogissanikin sitten kun taas sopiva aika löytyy :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harissa on tosi maukasta. Minulla on sitä mausteseoksena sekä valmiina tahnana. Kaupan tahna on näissä kääröissä kätevä.:) Pitää poiketa, kunhan taas paremmin on aikaa ja voimia.:)

      Poista
  5. Ajattelin nimen perusteella ruoan sisältävän kilometrin pituisen raaka-ainelistan, mutta ei. Oikeastaan aika yksinkertaisia ja todella herkullisen näköisiä!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on vain pakko saada tungetuksi otsikkoon kaikki ainekset.;D Hyvin simppeleitä ja vähistä aineksista tehtyjä kääröjä pitkästä nimestään huolimatta. Ja todella hyviä.:)

      Poista
  6. aina täällä on jotain uutta ja herkullista...harissatahna on ihan outoa,mutta ihanalta näyttää tämäkin ruoka =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä taas tuntuu, ettei mitään uutta tahdo millään syntyä. Ajatukset on jotenkin jumissa, kun on kovaa kiirettä. Mutta välillä sentään keittiössäkin jotain uutta valmistuu.:) Harissatahnaa myydään ihan tavallisissa ruokakaupoissa pienessä lasipurkissa. Täällä ainakin löytyy samasta paikkaa kuin currytahnat ja kaikenlaiset maustekastikkeet. Tosi ihanan makuista on harissa.:)

      Poista
  7. Kiitos reseptistä, aivan ihanan makuisia kääröjä! Mieheni huokaisi nimen kuullessaan, että kuulostaa suuritöiseltä, mutta nämähän oli aika nopeasti uunissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsitte!:) Nämä kääröt on myös meidän mieleen. Nimisanahirviöstä huolimatta erittäin nopeita ja helppoja tehdä.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-